Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Pečená slanina se salátem z kořenové zeleniny

Další recepty a články

Teplý bramborový salát
Teplý bramborový...
Teplý bramborový salát
Teplý bramborový salát
Kuřecí nudle se zeleninou
Kuřecí nudle se...
Kuřecí nudle se zeleninou
Kuřecí nudle se zeleninou
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový...
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový řízek s...

Pečená slanina se salátem z kořenové zeleniny

Co budete potřebovat

1 celer
1 pastinák
1 hrst čerstvé hladkolisté petržele
1 hrst rozinek
1 citron
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička hrubozrnné hořčice
½ lžíce medu
60 g zakysané smetany
sůl, pepř
800 g přeštické pečené slaniny Česká chuť
1 hrst čerstvého rozmarýnu

Jak na to?

1. Celer a pastinák očistěte a nakrájejte na tenké hranolky. Petržel omyjte a nasekejte. Vše vsypte do mísy, přidejte rozinky a promíchejte.

2. V menší misce metličkou smíchejte šťávu z ½ citronu, obě hořčice, med, smetanu, osolte a opepřete. Dresinkem zalijte salát, promíchejte a dejte odležet do lednice.

3. Plátky pečeného boku orestujte na pánvi dozlatova, naskládejte na menší talíř a dejte stranou.

4. Rozmarýn rozložte na kamenné nebo dřevěné prkénko, zapalte flambovací pistolí a zakryjte ho větší skleněnou mísou otočenou dnem vzhůru. Ta udusí plamen, ale vznikne vám udicí kouř. Vezměte talíř s pečeným bokem a rychle ho podstrčte dovnitř mísy s kouřem. Nechte pár minut udit pod mísou, aby pečený bok chytl rozmarýnovou vůni.

5. Na talíře servírujte porci salátu a na něj plátky pečeného boku. Dozdobte čerstvou snítkou rozmarýnu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená slanina se salátem z kořenové zeleniny

Hlavní chod Snadné Česká Saláty Bezlepkové Magazín 10/2021 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

1 celer
1 pastinák
1 hrst čerstvé hladkolisté petržele
1 hrst rozinek
1 citron
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička hrubozrnné hořčice
½ lžíce medu
60 g zakysané smetany
sůl, pepř
800 g přeštické pečené slaniny Česká chuť
1 hrst čerstvého rozmarýnu

Jak na to?

1. Celer a pastinák očistěte a nakrájejte na tenké hranolky. Petržel omyjte a nasekejte. Vše vsypte do mísy, přidejte rozinky a promíchejte.

2. V menší misce metličkou smíchejte šťávu z ½ citronu, obě hořčice, med, smetanu, osolte a opepřete. Dresinkem zalijte salát, promíchejte a dejte odležet do lednice.

3. Plátky pečeného boku orestujte na pánvi dozlatova, naskládejte na menší talíř a dejte stranou.

4. Rozmarýn rozložte na kamenné nebo dřevěné prkénko, zapalte flambovací pistolí a zakryjte ho větší skleněnou mísou otočenou dnem vzhůru. Ta udusí plamen, ale vznikne vám udicí kouř. Vezměte talíř s pečeným bokem a rychle ho podstrčte dovnitř mísy s kouřem. Nechte pár minut udit pod mísou, aby pečený bok chytl rozmarýnovou vůni.

5. Na talíře servírujte porci salátu a na něj plátky pečeného boku. Dozdobte čerstvou snítkou rozmarýnu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Teplý bramborový salát
Teplý bramborový salát
Teplý bramborový salát
Teplý bramborový salát
Kuřecí nudle se zeleninou
Kuřecí nudle se zeleninou
Kuřecí nudle se zeleninou
Kuřecí nudle se zeleninou
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový řízek s...

Inspirujte se podobnými recepty