Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečená slanina se salátem z kořenové zeleniny
Albert logoAlbert logo
  • Pečená slanina se salátem z kořenové zeleniny
Pečená slanina se salátem z kořenové zeleniny

Pečená slanina se salátem z kořenové zeleniny

Snadné
31-45 minut
0/5
Česká
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Celer 1 ks
  • Citron 1 ks
  • Pastinák 1 ks
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Rozinky 1 hrs.
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Hořčice hrubozrnná 1 člž
  • Zakysaná smetana 60 g
  • Med 1/2 plž
  • Rozmarýn čerstvý 1 hrs.
  • Sůl
  • Slanina 800 g
  • Pepř
  • Celer 1 ks
  • Citron 1 ks
  • Pastinák 1 ks
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Rozinky 1 hrs.
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Hořčice hrubozrnná 1 člž
  • Zakysaná smetana 60 g
  • Med 1/2 plž
  • Rozmarýn čerstvý 1 hrs.
  • Sůl
  • Slanina 800 g
  • Pepř

Příprava

1
Celer a pastinák očistěte a nakrájejte na tenké hranolky. Petržel omyjte a nasekejte. Vše vsypte do mísy, přidejte rozinky a promíchejte.
2
V menší misce metličkou smíchejte šťávu z ½ citronu, obě hořčice, med, smetanu, osolte a opepřete. Dresinkem zalijte salát, promíchejte a dejte odležet do lednice.
3
Plátky pečeného boku orestujte na pánvi dozlatova, naskládejte na menší talíř a dejte stranou.
4
Rozmarýn rozložte na kamenné nebo dřevěné prkénko, zapalte flambovací pistolí a zakryjte ho větší skleněnou mísou otočenou dnem vzhůru. Ta udusí plamen, ale vznikne vám udicí kouř. Vezměte talíř s pečeným bokem a rychle ho podstrčte dovnitř mísy s kouřem. Nechte pár minut udit pod mísou, aby pečený bok chytl rozmarýnovou vůni.
5
Na talíře servírujte porci salátu a na něj plátky pečeného boku. Dozdobte čerstvou snítkou rozmarýnu.
1
Celer a pastinák očistěte a nakrájejte na tenké hranolky. Petržel omyjte a nasekejte. Vše vsypte do mísy, přidejte rozinky a promíchejte.
2
V menší misce metličkou smíchejte šťávu z ½ citronu, obě hořčice, med, smetanu, osolte a opepřete. Dresinkem zalijte salát, promíchejte a dejte odležet do lednice.
3
Plátky pečeného boku orestujte na pánvi dozlatova, naskládejte na menší talíř a dejte stranou.
4
Rozmarýn rozložte na kamenné nebo dřevěné prkénko, zapalte flambovací pistolí a zakryjte ho větší skleněnou mísou otočenou dnem vzhůru. Ta udusí plamen, ale vznikne vám udicí kouř. Vezměte talíř s pečeným bokem a rychle ho podstrčte dovnitř mísy s kouřem. Nechte pár minut udit pod mísou, aby pečený bok chytl rozmarýnovou vůni.
5
Na talíře servírujte porci salátu a na něj plátky pečeného boku. Dozdobte čerstvou snítkou rozmarýnu.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 20 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 20 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.