
Jarní bramborový salát s chřestem

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Sváteční
Salát
Ingredience
Složení 4 porce
- Brambory typu A 900 g
- Chřest zelený 400 g
- Vinný ocet 4 plž
- Hořčice hrubozrnná 4 plž
- Olej olivový BIO 5 plž
- Pórek 1 ks
- Cukr třtinový 1 plž
- Kopr 1 hrs.
- Ředkvičky 4 ks
- Řapíkatý celer 3 řap.
- Cibule červená 1 ks
- Citron 1 ks
- Pepř
- Sůl
- Brambory typu A 900 g
- Chřest zelený 400 g
- Vinný ocet 4 plž
- Hořčice hrubozrnná 4 plž
- Olej olivový BIO 5 plž
- Pórek 1 ks
- Cukr třtinový 1 plž
- Kopr 1 hrs.
- Ředkvičky 4 ks
- Řapíkatý celer 3 řap.
- Cibule červená 1 ks
- Citron 1 ks
- Pepř
- Sůl
Příprava
- 1Důkladně omyjte 900 g brambor a uvařte je ve slupce v osolené vroucí vodě 12 minut. Minutu před koncem přidejte 400 g chřestu očištěného od dřevitých částí a povařte. Směs sceďte a dejte stranou zchladnout.
- 2V misce smíchejte 4 lžíce vinného octa, 4 lžíce hrubozrnné hořčice, 4 lžíce olivového oleje a lžíci třtinového cukru. Vše promíchejte na dresink. Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka. Očistěte 4 ředkvičky a 3 řapíky celeru a nakrájejte je na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na tenké proužky.
- 3Do rozpálené pánve vlijte zbylou 1 lžíci oleje a krátce orestujte pórek. Brambory nakrájejte na větší kousky a dejte je do mísy. Přidejte nakrájený chřest, ředkvičky, řapík, pórek a hrst nasekaného kopru. Salát osolte, opepřete a ochuťte připraveným dresinkem. Vše dobře promíchejte.
- 4Bramborový salát s chřestem v míse ozdobte tenkými plátky dobře omytého bio citronu. Před podáváním můžete salát na pár minut odložit do lednice. Lehká večeře je hotová.
- 1Důkladně omyjte 900 g brambor a uvařte je ve slupce v osolené vroucí vodě 12 minut. Minutu před koncem přidejte 400 g chřestu očištěného od dřevitých částí a povařte. Směs sceďte a dejte stranou zchladnout.
- 2V misce smíchejte 4 lžíce vinného octa, 4 lžíce hrubozrnné hořčice, 4 lžíce olivového oleje a lžíci třtinového cukru. Vše promíchejte na dresink. Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka. Očistěte 4 ředkvičky a 3 řapíky celeru a nakrájejte je na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na tenké proužky.
- 3Do rozpálené pánve vlijte zbylou 1 lžíci oleje a krátce orestujte pórek. Brambory nakrájejte na větší kousky a dejte je do mísy. Přidejte nakrájený chřest, ředkvičky, řapík, pórek a hrst nasekaného kopru. Salát osolte, opepřete a ochuťte připraveným dresinkem. Vše dobře promíchejte.
- 4Bramborový salát s chřestem v míse ozdobte tenkými plátky dobře omytého bio citronu. Před podáváním můžete salát na pár minut odložit do lednice. Lehká večeře je hotová.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.