×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečená mořská ryba s pomerančovou marinádou

Další recepty a články

Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové...
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži
Thajské kari s jasmínovou rýží
Thajské kari s...
Thajské kari s jasmínovou rýží
Thajské kari s jasmínovou rýží

Pečená mořská ryba s pomerančovou marinádou

Tip do kuchyně

 

Rybu můžete stejným způsobem připravit na pánvi nebo na grilu. V případě grilu doporučujeme marinovanou rybu zabalit do alobalu, a pak teprve grilovat.

Co budete potřebovat

600 g filetů z mořských ryb AQ
čerstvý koriandr AQ
plátky citronu a pomeranče
bílé pečivo k podávání
Na citrusovou marinádu
1 stroužek drceného česneku AQ
1 lžíce římského kmínu
1 lžička mleté papriky (podle chuti
sladké nebo pálivé)
1 lžička sušeného oregana
1 lžička soli
½ lžíce slunečnicového oleje BASIC
1 lžička strouhané pomerančové kůry
½ pomeranče

Jak na to?

Pečená ryba je velmi lehké a dietní jídlo. Určitě si ji zkuste upéct s pomerančovou marinádou.

Začněte marinádou:
1) Smíchejte česnek, kmín, papriku, oregano a sůl.
2) Přilijte olej a přidejte pomerančovou kůru.
3) Z ostrouhaného pomeranče vylisujte v citrusovači šťávu a přidejte ji do směsi.
4) Promíchejte a marinádou potřete ryby. Marinujte aspoň půl hodiny.

5) Rozehřejte troubu na 200 °C a rybu pečte 7–10 minut.
6) Podávejte s čerstvým koriandrem, plátky citronů a bílým pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená mořská ryba s pomerančovou marinádou

Hlavní chod Snadné Asijská Něco lehkého Pečení Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 4 (3)

Tip do kuchyně

 

Rybu můžete stejným způsobem připravit na pánvi nebo na grilu. V případě grilu doporučujeme marinovanou rybu zabalit do alobalu, a pak teprve grilovat.

Co budete potřebovat

600 g filetů z mořských ryb AQ
čerstvý koriandr AQ
plátky citronu a pomeranče
bílé pečivo k podávání
Na citrusovou marinádu
1 stroužek drceného česneku AQ
1 lžíce římského kmínu
1 lžička mleté papriky (podle chuti
sladké nebo pálivé)
1 lžička sušeného oregana
1 lžička soli
½ lžíce slunečnicového oleje BASIC
1 lžička strouhané pomerančové kůry
½ pomeranče

Jak na to?

Pečená ryba je velmi lehké a dietní jídlo. Určitě si ji zkuste upéct s pomerančovou marinádou.

Začněte marinádou:
1) Smíchejte česnek, kmín, papriku, oregano a sůl.
2) Přilijte olej a přidejte pomerančovou kůru.
3) Z ostrouhaného pomeranče vylisujte v citrusovači šťávu a přidejte ji do směsi.
4) Promíchejte a marinádou potřete ryby. Marinujte aspoň půl hodiny.

5) Rozehřejte troubu na 200 °C a rybu pečte 7–10 minut.
6) Podávejte s čerstvým koriandrem, plátky citronů a bílým pečivem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži
Thajské kari s jasmínovou rýží
Thajské kari s jasmínovou rýží
Thajské kari s jasmínovou rýží
Thajské kari s jasmínovou rýží

Inspirujte se podobnými recepty