
Krevety jako z italské restaurace

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Italská
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Krevety loupané 600 g
- Olej olivový 4 plž
- Česnek 4 strouž.
- Sůl 1/2 člž
- Paprika mletá sladká 1/2 člž
- Máslo 60 g
- Bílé víno suché 80 ml
- Citron BIO 1 ks
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Krevety loupané 600 g
- Olej olivový 4 plž
- Česnek 4 strouž.
- Sůl 1/2 člž
- Paprika mletá sladká 1/2 člž
- Máslo 60 g
- Bílé víno suché 80 ml
- Citron BIO 1 ks
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
Příprava
- 1Opláchněte krevety v chladné tekoucí vodě a dejte je do mísy. Přidejte k nim 2 lžíce olivového oleje, 2 oloupané a na plátky nakrájené stroužky česneku, ½ lžičky soli a ½ lžičky mleté papriky.
- 2Na pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje a přidejte směs krevet a česneku. Pečte minutu a půl a pak krevety otočte. Opékejte na pánvi ještě asi minutu, sledujte, aby krevety zezlátly, ale příliš nezhnědly a česnek se nepřipálil, a pak krevety přemístěte na talíř.
- 3Na stejné pánvi rozpusťte 3 lžíce másla a přidejte zbylé oloupené stroužky česneku nakrájené na plátky. Opékejte 30 sekund nebo dokud není voňavý, poté vmíchejte 80 ml bílého vína a šťávu z půlky citronu. Vařte 5 minut nebo dokud omáčka nezhoustne a nezredukuje se na polovinu, občas promíchejte.
- 4Vraťte krevety zpět na pánev a vmíchejte poslední lžíci másla. Nakonec posypte čerstvou nasekanou petrželkou, promíchejte a vařte ještě minutu. Podávejte teplé s bílým chlebem k namáčení do šťávy. Mamma mia, ta chuť.
- 1Opláchněte krevety v chladné tekoucí vodě a dejte je do mísy. Přidejte k nim 2 lžíce olivového oleje, 2 oloupané a na plátky nakrájené stroužky česneku, ½ lžičky soli a ½ lžičky mleté papriky.
- 2Na pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje a přidejte směs krevet a česneku. Pečte minutu a půl a pak krevety otočte. Opékejte na pánvi ještě asi minutu, sledujte, aby krevety zezlátly, ale příliš nezhnědly a česnek se nepřipálil, a pak krevety přemístěte na talíř.
- 3Na stejné pánvi rozpusťte 3 lžíce másla a přidejte zbylé oloupené stroužky česneku nakrájené na plátky. Opékejte 30 sekund nebo dokud není voňavý, poté vmíchejte 80 ml bílého vína a šťávu z půlky citronu. Vařte 5 minut nebo dokud omáčka nezhoustne a nezredukuje se na polovinu, občas promíchejte.
- 4Vraťte krevety zpět na pánev a vmíchejte poslední lžíci másla. Nakonec posypte čerstvou nasekanou petrželkou, promíchejte a vařte ještě minutu. Podávejte teplé s bílým chlebem k namáčení do šťávy. Mamma mia, ta chuť.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.