Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrevety jako z italské restaurace
Albert logoAlbert logo
  • Krevety jako z italské restaurace

Krevety jako z italské restaurace

Krevety jako z italské restaurace
Velmi snadné
16-30 minut
1/5
Italská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Krevety loupané 600 g
  • Olej olivový 4 plž
  • Česnek 4 strouž.
  • Sůl 1/2 člž
  • Paprika mletá sladká 1/2 člž
  • Máslo 60 g
  • Bílé víno suché 80 ml
  • Citron BIO 1 ks
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Krevety loupané 600 g
  • Olej olivový 4 plž
  • Česnek 4 strouž.
  • Sůl 1/2 člž
  • Paprika mletá sladká 1/2 člž
  • Máslo 60 g
  • Bílé víno suché 80 ml
  • Citron BIO 1 ks
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.

Příprava

1
Opláchněte krevety v chladné tekoucí vodě a dejte je do mísy. Přidejte k nim 2 lžíce olivového oleje, 2 oloupané a na plátky nakrájené stroužky česneku, ½ lžičky soli a ½ lžičky mleté papriky.
2
Na pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje a přidejte směs krevet a česneku. Pečte minutu a půl a pak krevety otočte. Opékejte na pánvi ještě asi minutu, sledujte, aby krevety zezlátly, ale příliš nezhnědly a česnek se nepřipálil, a pak krevety přemístěte na talíř.
3
Na stejné pánvi rozpusťte 3 lžíce másla a přidejte zbylé oloupené stroužky česneku nakrájené na plátky. Opékejte 30 sekund nebo dokud není voňavý, poté vmíchejte 80 ml bílého vína a šťávu z půlky citronu. Vařte 5 minut nebo dokud omáčka nezhoustne a nezredukuje se na polovinu, občas promíchejte.
4
Vraťte krevety zpět na pánev a vmíchejte poslední lžíci másla. Nakonec posypte čerstvou nasekanou petrželkou, promíchejte a vařte ještě minutu. Podávejte teplé s bílým chlebem k namáčení do šťávy. Mamma mia, ta chuť.
1
Opláchněte krevety v chladné tekoucí vodě a dejte je do mísy. Přidejte k nim 2 lžíce olivového oleje, 2 oloupané a na plátky nakrájené stroužky česneku, ½ lžičky soli a ½ lžičky mleté papriky.
2
Na pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje a přidejte směs krevet a česneku. Pečte minutu a půl a pak krevety otočte. Opékejte na pánvi ještě asi minutu, sledujte, aby krevety zezlátly, ale příliš nezhnědly a česnek se nepřipálil, a pak krevety přemístěte na talíř.
3
Na stejné pánvi rozpusťte 3 lžíce másla a přidejte zbylé oloupené stroužky česneku nakrájené na plátky. Opékejte 30 sekund nebo dokud není voňavý, poté vmíchejte 80 ml bílého vína a šťávu z půlky citronu. Vařte 5 minut nebo dokud omáčka nezhoustne a nezredukuje se na polovinu, občas promíchejte.
4
Vraťte krevety zpět na pánev a vmíchejte poslední lžíci másla. Nakonec posypte čerstvou nasekanou petrželkou, promíchejte a vařte ještě minutu. Podávejte teplé s bílým chlebem k namáčení do šťávy. Mamma mia, ta chuť.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě dnes

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 15 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.