×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečená krůtí prsa ve slanině, s česnekem a bylinkami

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Pečená krůtí prsa ve slanině, s česnekem a bylinkami

Co budete potřebovat

3 lžíce balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje
6 snítek čerstvého rozmarýnu, rozdělených
6 snítek čerstvého tymiánu, rozdělených
2 lžíce steakového koření
6 stroužků česneku, rozdrcených
1,5 kg krůtích prsou v celku
200 g slaniny

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. V malé misce smíchejte balzamikový ocet a olivový olej. Ze 4 snítek rozmarýnu a 4 tymiánu odrhněte lístky, nasekejte je a spolu se steakovým kořením a česnekem přidejte do misky. Marinádou dobře potřete krůtí prsa ze všech stran, trochu si nechte stranou na dokončení.

Prsa obalte slaninou. Pokud jsou proužky slaniny kratší, připevněte je kuchyňským provázkem.

Prsa přesuňte do pekáčku, potřete je zbytkem marinády, posypte trochou koření a přihoďte zbylé bylinkové snítky. Pečte zhruba hodinu. Před porcováním nechte maso v pekáčku chvíli odpočinout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená krůtí prsa ve slanině, s česnekem a bylinkami

Hlavní chod Náročné Magazín 1/2016 Počet porcí: pro 4-6 osob
Průměrné hodnocení 4 (105)

Co budete potřebovat

3 lžíce balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje
6 snítek čerstvého rozmarýnu, rozdělených
6 snítek čerstvého tymiánu, rozdělených
2 lžíce steakového koření
6 stroužků česneku, rozdrcených
1,5 kg krůtích prsou v celku
200 g slaniny

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. V malé misce smíchejte balzamikový ocet a olivový olej. Ze 4 snítek rozmarýnu a 4 tymiánu odrhněte lístky, nasekejte je a spolu se steakovým kořením a česnekem přidejte do misky. Marinádou dobře potřete krůtí prsa ze všech stran, trochu si nechte stranou na dokončení.

Prsa obalte slaninou. Pokud jsou proužky slaniny kratší, připevněte je kuchyňským provázkem.

Prsa přesuňte do pekáčku, potřete je zbytkem marinády, posypte trochou koření a přihoďte zbylé bylinkové snítky. Pečte zhruba hodinu. Před porcováním nechte maso v pekáčku chvíli odpočinout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat