×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečená krůtí prsa ve slanině, s česnekem a bylinkami
nad 60 minut , Hlavní chod , Náročné ,

Pečená krůtí prsa ve slanině, s česnekem a bylinkami

Co budu potřebovat

3 lžíce balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje
6 snítek čerstvého rozmarýnu, rozdělených
6 snítek čerstvého tymiánu, rozdělených
2 lžíce steakového koření
6 stroužků česneku, rozdrcených
1,5 kg krůtích prsou v celku
200 g slaniny

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. V malé misce smíchejte balzamikový ocet a olivový olej. Ze 4 snítek rozmarýnu a 4 tymiánu odrhněte lístky, nasekejte je a spolu se steakovým kořením a česnekem přidejte do misky. Marinádou dobře potřete krůtí prsa ze všech stran, trochu si nechte stranou na dokončení.

Prsa obalte slaninou. Pokud jsou proužky slaniny kratší, připevněte je kuchyňským provázkem.

Prsa přesuňte do pekáčku, potřete je zbytkem marinády, posypte trochou koření a přihoďte zbylé bylinkové snítky. Pečte zhruba hodinu. Před porcováním nechte maso v pekáčku chvíli odpočinout.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut