×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečená kolena s  jablkovým křenem
nad 60 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Česká , Bez laktózy ,

Pečená kolena s  jablkovým křenem

Co budu potřebovat

2 vepřová kolena
10 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
2 palice česneku, 1 oloupaná a  1 vcelku
3 cibule nakrájené nahrubo
500 ml světlého piva
sůl a  čerstvě mletý pepř
JABLEČNÝ KŘEN
2 jablka
100 ml jablečného džusu
100 g čerstvého křenu, oloupaného a  nastrouhaného najemno
3 hřebíčky
1 citron
sůl

Jak na to?

Kolena tenkým ostrým nožem nařízněte u  kosti a  obkružte. Maso kolem kosti ještě prstem uvolněte. Vložte kolena do hrnce s dostatečným množstvím vody, přidejte pepř, nové koření a  bobkový list a  asi 1 hodinu povařte.
Nyní kolena vyndejte a  nechte zchladnout. Řádně osolte kůži i  maso, opepřete a  potřete jednou palicí prolisovaného česneku. Do pekáče naskládejte na klínky nakrájenou cibuli a  neoloupané stroužky česneku z druhé palice a  na to položte kolena. Podlijte pivem, zakryjte a  nechte přes noc odpočinout v  chladu.
Druhý den předehřejte troubu na 160°C. Odkrytý pekáč s  koleny vložte do trouby a  pečte asi 2 hodiny doměkka a  dozlatova. Během pečení otáčejte, podlévejte vývarem z  kolen a  přelévejte vypečenou šťávou.
Ke konci pečení připravte jablečný křen. Na pánvi nechte lehce zkaramelizovat nastrouhaná jablka. Zalijte jablečným džusem a  za stálého míchání přiveďte k varu, vmíchejte strouhaný křen i  hřebíček a  zvolna vařte tak dlouho, dokud se tekutina nezredukuje. Podle chuti osolte a  ochuťte citronovou šťávou.
K pečeným kolenům podávejte jablečný křen a  čerstvý chléb.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut