×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečená jablečná omeleta

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Pečená jablečná omeleta

Co budete potřebovat

75 g hladké mouky BASIC
1 sáček vanilkového cukru
1 lžička kypřicího prášku
špetka soli
4 velká vejce BASIC
250 g mléka BASIC
40 g rozpuštěného másla + na vymazání
25 g třtinového cukru
½ lžičky mleté skořice BASIC
¼ lžičky strouhaného muškátového
oříšku
1 velké jablko, bez jádřince a oloupané

Jak na to?

Do větší mísy odvažte mouku, vsypte vanilkový cukr, kypřicí prášek a špetku soli a promíchejte. Ke směsi přidejte vejce, přilijte mléko, máslo, zamíchejte a těsto nechte chvíli odpočinout. Předehřejte troubu na 200 °C. Zapékací mísu o rozměrech 25 × 25 cm vymažte máslem. Do malé misky si navažte třtinový cukr, přidejte skořici a muškátový oříšek. Trochou skořicového cukru vysypte formu, vlijte do ní těsto, narovnejte na ně nakrájená jablka a povrch zasypte zbylým skořicovým cukrem. Pečte asi 10 minut dozlatova, špejlí zkuste, jestli je těsto hotové – špejli byste měli vytáhnout čistou. Pečenou omeletu podávejte ještě teplou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená jablečná omeleta

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Pečení Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

75 g hladké mouky BASIC
1 sáček vanilkového cukru
1 lžička kypřicího prášku
špetka soli
4 velká vejce BASIC
250 g mléka BASIC
40 g rozpuštěného másla + na vymazání
25 g třtinového cukru
½ lžičky mleté skořice BASIC
¼ lžičky strouhaného muškátového
oříšku
1 velké jablko, bez jádřince a oloupané

Jak na to?

Do větší mísy odvažte mouku, vsypte vanilkový cukr, kypřicí prášek a špetku soli a promíchejte. Ke směsi přidejte vejce, přilijte mléko, máslo, zamíchejte a těsto nechte chvíli odpočinout. Předehřejte troubu na 200 °C. Zapékací mísu o rozměrech 25 × 25 cm vymažte máslem. Do malé misky si navažte třtinový cukr, přidejte skořici a muškátový oříšek. Trochou skořicového cukru vysypte formu, vlijte do ní těsto, narovnejte na ně nakrájená jablka a povrch zasypte zbylým skořicovým cukrem. Pečte asi 10 minut dozlatova, špejlí zkuste, jestli je těsto hotové – špejli byste měli vytáhnout čistou. Pečenou omeletu podávejte ještě teplou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty