×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečená jablečná omeleta

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Pečená jablečná omeleta

Co budete potřebovat

75 g hladké mouky BASIC
1 sáček vanilkového cukru
1 lžička kypřicího prášku
špetka soli
4 velká vejce BASIC
250 g mléka BASIC
40 g rozpuštěného másla + na vymazání
25 g třtinového cukru
½ lžičky mleté skořice BASIC
¼ lžičky strouhaného muškátového
oříšku
1 velké jablko, bez jádřince a oloupané

Jak na to?

Do větší mísy odvažte mouku, vsypte vanilkový cukr, kypřicí prášek a špetku soli a promíchejte. Ke směsi přidejte vejce, přilijte mléko, máslo, zamíchejte a těsto nechte chvíli odpočinout. Předehřejte troubu na 200 °C. Zapékací mísu o rozměrech 25 × 25 cm vymažte máslem. Do malé misky si navažte třtinový cukr, přidejte skořici a muškátový oříšek. Trochou skořicového cukru vysypte formu, vlijte do ní těsto, narovnejte na ně nakrájená jablka a povrch zasypte zbylým skořicovým cukrem. Pečte asi 10 minut dozlatova, špejlí zkuste, jestli je těsto hotové – špejli byste měli vytáhnout čistou. Pečenou omeletu podávejte ještě teplou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená jablečná omeleta

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Pečení Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

75 g hladké mouky BASIC
1 sáček vanilkového cukru
1 lžička kypřicího prášku
špetka soli
4 velká vejce BASIC
250 g mléka BASIC
40 g rozpuštěného másla + na vymazání
25 g třtinového cukru
½ lžičky mleté skořice BASIC
¼ lžičky strouhaného muškátového
oříšku
1 velké jablko, bez jádřince a oloupané

Jak na to?

Do větší mísy odvažte mouku, vsypte vanilkový cukr, kypřicí prášek a špetku soli a promíchejte. Ke směsi přidejte vejce, přilijte mléko, máslo, zamíchejte a těsto nechte chvíli odpočinout. Předehřejte troubu na 200 °C. Zapékací mísu o rozměrech 25 × 25 cm vymažte máslem. Do malé misky si navažte třtinový cukr, přidejte skořici a muškátový oříšek. Trochou skořicového cukru vysypte formu, vlijte do ní těsto, narovnejte na ně nakrájená jablka a povrch zasypte zbylým skořicovým cukrem. Pečte asi 10 minut dozlatova, špejlí zkuste, jestli je těsto hotové – špejli byste měli vytáhnout čistou. Pečenou omeletu podávejte ještě teplou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Inspirujte se podobnými recepty