Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Pastináková polévka zahřeje

Další recepty a články

Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za...
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka se...
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka se zeleninou
Krémová špenátová polévka
Krémová špenátová...
Krémová špenátová polévka
Krémová špenátová polévka
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s...
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem

Pastináková polévka zahřeje

Co budete potřebovat

20 ml olivového oleje
1 cibule
20 g zázvoru
300 g pastináku
200 g dýně Hokkaidó
100 g jablek
800 ml vody
1 zeleninový bujón
½ lžičky soli
pepř
1 lžička bílého vinného octa
5 snítek čerstvého tymiánu
4 lžíce crème fraîche
5 g lískových ořechů
5 g dýňových semínek

Jak na to?

1. V hrnci rozehřejte olivový olej a dozlatova na něm orestujte cibuli nakrájenou na kostičky a na plátky nakrájený oloupaný zázvor.

2. Přidejte oloupaný a na kousky nakrájený pastinák, dýni a oloupaná jablka bez jádřince. Orestujte. Poté přidejte vodu a bujón, vařte 30 minut.

3. Přidejte podle chuti sůl, pepř, vinný ocet a lístky tymiánu, rozmixujte tyčovým mixérem.

4. Podávejte se lžící crème fraîche a snítkou tymiánu, posypané lískovými ořechy a opraženými dýňovými semínky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pastináková polévka zahřeje

Polévka Snadné Polévky Vegetariánské Bezlepkové Magazín 10/2020 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 2 (5)

Co budete potřebovat

20 ml olivového oleje
1 cibule
20 g zázvoru
300 g pastináku
200 g dýně Hokkaidó
100 g jablek
800 ml vody
1 zeleninový bujón
½ lžičky soli
pepř
1 lžička bílého vinného octa
5 snítek čerstvého tymiánu
4 lžíce crème fraîche
5 g lískových ořechů
5 g dýňových semínek

Jak na to?

1. V hrnci rozehřejte olivový olej a dozlatova na něm orestujte cibuli nakrájenou na kostičky a na plátky nakrájený oloupaný zázvor.

2. Přidejte oloupaný a na kousky nakrájený pastinák, dýni a oloupaná jablka bez jádřince. Orestujte. Poté přidejte vodu a bujón, vařte 30 minut.

3. Přidejte podle chuti sůl, pepř, vinný ocet a lístky tymiánu, rozmixujte tyčovým mixérem.

4. Podávejte se lžící crème fraîche a snítkou tymiánu, posypané lískovými ořechy a opraženými dýňovými semínky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka se zeleninou
Krémová špenátová polévka
Krémová špenátová polévka
Krémová špenátová polévka
Krémová špenátová polévka
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem

Inspirujte se podobnými recepty