1
Cibuli a 5 stroužků česneku oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Obě papriky omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na větší kousky. Omyjte 750 g rajčat a překrojte je na poloviny. Všechnu zeleninu rozložte na plech s pečicím papírem, osolte, zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě na 180 °C asi 40 minut. Po upečení si odložte pár kousků rajčat na ozdobení.
2
Zeleninový bujón nechte rozpustit v 500 ml horké vody.
3
Upečenou zeleninu přendejte do mixéru, přidejte snítku čerstvé bazalky, lžíci drceného oregana, mletý pepř a připravený vývar. Mixujte, dokud nevznikne krémová konzistence, a podle chuti dosolte a opepřete.
4
Hotovou polévku podávejte ozdobenou lístky čerstvé bazalky, upečenými rajčátky a na závěr ochuťte čerstvě namletým pepřem a zakápněte olivovým olejem. Ideální polévka na zimní večeři.
1
Cibuli a 5 stroužků česneku oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Obě papriky omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na větší kousky. Omyjte 750 g rajčat a překrojte je na poloviny. Všechnu zeleninu rozložte na plech s pečicím papírem, osolte, zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě na 180 °C asi 40 minut. Po upečení si odložte pár kousků rajčat na ozdobení.
2
Zeleninový bujón nechte rozpustit v 500 ml horké vody.
3
Upečenou zeleninu přendejte do mixéru, přidejte snítku čerstvé bazalky, lžíci drceného oregana, mletý pepř a připravený vývar. Mixujte, dokud nevznikne krémová konzistence, a podle chuti dosolte a opepřete.
4
Hotovou polévku podávejte ozdobenou lístky čerstvé bazalky, upečenými rajčátky a na závěr ochuťte čerstvě namletým pepřem a zakápněte olivovým olejem. Ideální polévka na zimní večeři.