Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVydatná polévka z pečených rajčat a paprik
Albert logoAlbert logo
  • Vydatná polévka z pečených rajčat a paprik

Vydatná polévka z pečených rajčat a paprik

Vydatná polévka z pečených rajčat a paprik
Velmi snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 5 strouž.
  • Paprika sladká NP BIO 2 ks
  • Rajče 750 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Bazalka čerstvá 1 snít.
  • Oregano sušené 1 plž
  • Pepř
  • Sůl
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 5 strouž.
  • Paprika sladká NP BIO 2 ks
  • Rajče 750 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Bazalka čerstvá 1 snít.
  • Oregano sušené 1 plž
  • Pepř
  • Sůl

Příprava

1
Cibuli a 5 stroužků česneku oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Obě papriky omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na větší kousky. Omyjte 750 g rajčat a překrojte je na poloviny. Všechnu zeleninu rozložte na plech s pečicím papírem, osolte, zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě na 180 °C asi 40 minut. Po upečení si odložte pár kousků rajčat na ozdobení.
2
Zeleninový bujón nechte rozpustit v 500 ml horké vody.
3
Upečenou zeleninu přendejte do mixéru, přidejte snítku čerstvé bazalky, lžíci drceného oregana, mletý pepř a připravený vývar. Mixujte, dokud nevznikne krémová konzistence, a podle chuti dosolte a opepřete.
4
Hotovou polévku podávejte ozdobenou lístky čerstvé bazalky, upečenými rajčátky a na závěr ochuťte čerstvě namletým pepřem a zakápněte olivovým olejem. Ideální polévka na zimní večeři.
1
Cibuli a 5 stroužků česneku oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Obě papriky omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na větší kousky. Omyjte 750 g rajčat a překrojte je na poloviny. Všechnu zeleninu rozložte na plech s pečicím papírem, osolte, zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě na 180 °C asi 40 minut. Po upečení si odložte pár kousků rajčat na ozdobení.
2
Zeleninový bujón nechte rozpustit v 500 ml horké vody.
3
Upečenou zeleninu přendejte do mixéru, přidejte snítku čerstvé bazalky, lžíci drceného oregana, mletý pepř a připravený vývar. Mixujte, dokud nevznikne krémová konzistence, a podle chuti dosolte a opepřete.
4
Hotovou polévku podávejte ozdobenou lístky čerstvé bazalky, upečenými rajčátky a na závěr ochuťte čerstvě namletým pepřem a zakápněte olivovým olejem. Ideální polévka na zimní večeři.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 12.02.2025 do 18.02.2025

Platný ještě 7 dní

Od 12.02.2025 do 18.02.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.