×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Paštika z kuřecích jater

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Paštika z kuřecích jater

Co budete potřebovat

20 g másla
1 malá cibule, nasekaná
2 stroužky česneku, nasekané
300 g kuřecích jater, očištěných a nakrájených na vetší kusy
60 ml brandy
125 g studeného másla navíc, nakrájeného na kostky
60 ml smetany ke šlehání
sůl a čerstvě mletý pepř
80 g přepuštěného másla
bageta a brusinky k podávání

Jak na to?

1. Na pánvi rozpustím máslo, přidám cibuli a na středním plameni asi dvě minuty smažím. Přidám česnek a smažím ješte minutu. Nakonec přidám játra a smažím jednu minutu. Přiliju brandy a nechám chvilinku povařit.
2. Játrovou směs, studené máslo, smetanu, sůl a pepř rozmixuju dohladka.
3. Vzniklou směs přopasíruju přes jemné sítko a pak ji přendám do dvou kulatých misek o objemu 250 ml.
4. Paštiku přeliju přepušteným máslem a dám aspoň na dvě hodiny chladit do lednice. Podávám s bagetou a s kyselými okurkami nebo brusinkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Paštika z kuřecích jater

Hlavní chod Velmi snadné Česká Pomazánky Magazín 12/2011
Průměrné hodnocení 4 (66)

Co budete potřebovat

20 g másla
1 malá cibule, nasekaná
2 stroužky česneku, nasekané
300 g kuřecích jater, očištěných a nakrájených na vetší kusy
60 ml brandy
125 g studeného másla navíc, nakrájeného na kostky
60 ml smetany ke šlehání
sůl a čerstvě mletý pepř
80 g přepuštěného másla
bageta a brusinky k podávání

Jak na to?

1. Na pánvi rozpustím máslo, přidám cibuli a na středním plameni asi dvě minuty smažím. Přidám česnek a smažím ješte minutu. Nakonec přidám játra a smažím jednu minutu. Přiliju brandy a nechám chvilinku povařit.
2. Játrovou směs, studené máslo, smetanu, sůl a pepř rozmixuju dohladka.
3. Vzniklou směs přopasíruju přes jemné sítko a pak ji přendám do dvou kulatých misek o objemu 250 ml.
4. Paštiku přeliju přepušteným máslem a dám aspoň na dvě hodiny chladit do lednice. Podávám s bagetou a s kyselými okurkami nebo brusinkami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty