×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Paštika z kuřecích jater

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Paštika z kuřecích jater

Co budete potřebovat

20 g másla
1 malá cibule, nasekaná
2 stroužky česneku, nasekané
300 g kuřecích jater, očištěných a nakrájených na vetší kusy
60 ml brandy
125 g studeného másla navíc, nakrájeného na kostky
60 ml smetany ke šlehání
sůl a čerstvě mletý pepř
80 g přepuštěného másla
bageta a brusinky k podávání

Jak na to?

1. Na pánvi rozpustím máslo, přidám cibuli a na středním plameni asi dvě minuty smažím. Přidám česnek a smažím ješte minutu. Nakonec přidám játra a smažím jednu minutu. Přiliju brandy a nechám chvilinku povařit.
2. Játrovou směs, studené máslo, smetanu, sůl a pepř rozmixuju dohladka.
3. Vzniklou směs přopasíruju přes jemné sítko a pak ji přendám do dvou kulatých misek o objemu 250 ml.
4. Paštiku přeliju přepušteným máslem a dám aspoň na dvě hodiny chladit do lednice. Podávám s bagetou a s kyselými okurkami nebo brusinkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Paštika z kuřecích jater

Hlavní chod Velmi snadné Česká Pomazánky Magazín 12/2011
Průměrné hodnocení 4 (64)

Co budete potřebovat

20 g másla
1 malá cibule, nasekaná
2 stroužky česneku, nasekané
300 g kuřecích jater, očištěných a nakrájených na vetší kusy
60 ml brandy
125 g studeného másla navíc, nakrájeného na kostky
60 ml smetany ke šlehání
sůl a čerstvě mletý pepř
80 g přepuštěného másla
bageta a brusinky k podávání

Jak na to?

1. Na pánvi rozpustím máslo, přidám cibuli a na středním plameni asi dvě minuty smažím. Přidám česnek a smažím ješte minutu. Nakonec přidám játra a smažím jednu minutu. Přiliju brandy a nechám chvilinku povařit.
2. Játrovou směs, studené máslo, smetanu, sůl a pepř rozmixuju dohladka.
3. Vzniklou směs přopasíruju přes jemné sítko a pak ji přendám do dvou kulatých misek o objemu 250 ml.
4. Paštiku přeliju přepušteným máslem a dám aspoň na dvě hodiny chladit do lednice. Podávám s bagetou a s kyselými okurkami nebo brusinkami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty