×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pánvičková pizza

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Pánvičková pizza

Co budete potřebovat

Na těsto
390 g chlebové mouky
2 lžičky hrubozrnné soli
½ lžičky sušeného droždí
240 ml vody (+ několik
lžic podle potřeby)
Na pizzu
60 ml oleje – olivového,
arašídového nebo
řepkového
350 ml rajčatové omáčky
(hotové nebo viz Tip)
200 g mozzarelly,
nastrouhané
30 koleček salámu
pepperoni
bazalkové lístky,
natrhané

Jak na to?

Smíchejte dobře všechny suroviny na těsto, přikryjte mísu a nechte kynout 8–24 hodin. Olejem vymažte 2 pánve či 2 plechy o průměru 25 cm. Vykynuté těsto rozdělte na dva díly, propracujte ho důkladně rukama a vytvarujte placku o stejném průměru, jako je pánev. Těsto dejte na pánev a otočte ho, aby bylo z obou stran pokryté olejem. Pánev zakryjte potravinářskou fólií a nechte v pokojové teplotě ještě 2 hodiny odpočívat.

Předehřejte troubu na 230 °C. Z těsta sundejte fólii, a pokud je to potřeba, dotáhněte ho ke krajům pánve. Těsto potřete rajčatovou omáčkou, posypte sýrem a poklaďte kolečky salámu. Posypte polovinou lístků bazalky. Pizzy vložte do trouby a pečte 12–20 minut, dokud nezezlátnou. Po upečení přendejte na prkénko a nechte chvilku odpočívat. Posypte zbylou bazalkou a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pánvičková pizza

Snadné Bazalka , Rajče Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 2 (2)

Co budete potřebovat

Na těsto
390 g chlebové mouky
2 lžičky hrubozrnné soli
½ lžičky sušeného droždí
240 ml vody (+ několik
lžic podle potřeby)
Na pizzu
60 ml oleje – olivového,
arašídového nebo
řepkového
350 ml rajčatové omáčky
(hotové nebo viz Tip)
200 g mozzarelly,
nastrouhané
30 koleček salámu
pepperoni
bazalkové lístky,
natrhané

Jak na to?

Smíchejte dobře všechny suroviny na těsto, přikryjte mísu a nechte kynout 8–24 hodin. Olejem vymažte 2 pánve či 2 plechy o průměru 25 cm. Vykynuté těsto rozdělte na dva díly, propracujte ho důkladně rukama a vytvarujte placku o stejném průměru, jako je pánev. Těsto dejte na pánev a otočte ho, aby bylo z obou stran pokryté olejem. Pánev zakryjte potravinářskou fólií a nechte v pokojové teplotě ještě 2 hodiny odpočívat.

Předehřejte troubu na 230 °C. Z těsta sundejte fólii, a pokud je to potřeba, dotáhněte ho ke krajům pánve. Těsto potřete rajčatovou omáčkou, posypte sýrem a poklaďte kolečky salámu. Posypte polovinou lístků bazalky. Pizzy vložte do trouby a pečte 12–20 minut, dokud nezezlátnou. Po upečení přendejte na prkénko a nechte chvilku odpočívat. Posypte zbylou bazalkou a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty