×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pánvičková pizza

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Pánvičková pizza

Co budete potřebovat

Na těsto
390 g chlebové mouky
2 lžičky hrubozrnné soli
½ lžičky sušeného droždí
240 ml vody (+ několik
lžic podle potřeby)
Na pizzu
60 ml oleje – olivového,
arašídového nebo
řepkového
350 ml rajčatové omáčky
(hotové nebo viz Tip)
200 g mozzarelly,
nastrouhané
30 koleček salámu
pepperoni
bazalkové lístky,
natrhané

Jak na to?

Smíchejte dobře všechny suroviny na těsto, přikryjte mísu a nechte kynout 8–24 hodin. Olejem vymažte 2 pánve či 2 plechy o průměru 25 cm. Vykynuté těsto rozdělte na dva díly, propracujte ho důkladně rukama a vytvarujte placku o stejném průměru, jako je pánev. Těsto dejte na pánev a otočte ho, aby bylo z obou stran pokryté olejem. Pánev zakryjte potravinářskou fólií a nechte v pokojové teplotě ještě 2 hodiny odpočívat.

Předehřejte troubu na 230 °C. Z těsta sundejte fólii, a pokud je to potřeba, dotáhněte ho ke krajům pánve. Těsto potřete rajčatovou omáčkou, posypte sýrem a poklaďte kolečky salámu. Posypte polovinou lístků bazalky. Pizzy vložte do trouby a pečte 12–20 minut, dokud nezezlátnou. Po upečení přendejte na prkénko a nechte chvilku odpočívat. Posypte zbylou bazalkou a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pánvičková pizza

Snadné Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 2 (2)

Co budete potřebovat

Na těsto
390 g chlebové mouky
2 lžičky hrubozrnné soli
½ lžičky sušeného droždí
240 ml vody (+ několik
lžic podle potřeby)
Na pizzu
60 ml oleje – olivového,
arašídového nebo
řepkového
350 ml rajčatové omáčky
(hotové nebo viz Tip)
200 g mozzarelly,
nastrouhané
30 koleček salámu
pepperoni
bazalkové lístky,
natrhané

Jak na to?

Smíchejte dobře všechny suroviny na těsto, přikryjte mísu a nechte kynout 8–24 hodin. Olejem vymažte 2 pánve či 2 plechy o průměru 25 cm. Vykynuté těsto rozdělte na dva díly, propracujte ho důkladně rukama a vytvarujte placku o stejném průměru, jako je pánev. Těsto dejte na pánev a otočte ho, aby bylo z obou stran pokryté olejem. Pánev zakryjte potravinářskou fólií a nechte v pokojové teplotě ještě 2 hodiny odpočívat.

Předehřejte troubu na 230 °C. Z těsta sundejte fólii, a pokud je to potřeba, dotáhněte ho ke krajům pánve. Těsto potřete rajčatovou omáčkou, posypte sýrem a poklaďte kolečky salámu. Posypte polovinou lístků bazalky. Pizzy vložte do trouby a pečte 12–20 minut, dokud nezezlátnou. Po upečení přendejte na prkénko a nechte chvilku odpočívat. Posypte zbylou bazalkou a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty