×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pánvičková pizza
nad 60 minut , Snadné ,

Pánvičková pizza

Co budu potřebovat

Na těsto
390 g chlebové mouky
2 lžičky hrubozrnné soli
½ lžičky sušeného droždí
240 ml vody (+ několik
lžic podle potřeby)
Na pizzu
60 ml oleje – olivového,
arašídového nebo
řepkového
350 ml rajčatové omáčky
(hotové nebo viz Tip)
200 g mozzarelly,
nastrouhané
30 koleček salámu
pepperoni
bazalkové lístky,
natrhané

Jak na to?

Smíchejte dobře všechny suroviny na těsto, přikryjte mísu a nechte kynout 8–24 hodin. Olejem vymažte 2 pánve či 2 plechy o průměru 25 cm. Vykynuté těsto rozdělte na dva díly, propracujte ho důkladně rukama a vytvarujte placku o stejném průměru, jako je pánev. Těsto dejte na pánev a otočte ho, aby bylo z obou stran pokryté olejem. Pánev zakryjte potravinářskou fólií a nechte v pokojové teplotě ještě 2 hodiny odpočívat.

Předehřejte troubu na 230 °C. Z těsta sundejte fólii, a pokud je to potřeba, dotáhněte ho ke krajům pánve. Těsto potřete rajčatovou omáčkou, posypte sýrem a poklaďte kolečky salámu. Posypte polovinou lístků bazalky. Pizzy vložte do trouby a pečte 12–20 minut, dokud nezezlátnou. Po upečení přendejte na prkénko a nechte chvilku odpočívat. Posypte zbylou bazalkou a podávejte.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bavorský čočkový eintopf

    Z jednoho hrnce nad 60 minut
  • Boršč

    Polévky nad 60 minut
  • Brokolicové nugetky s čedarem

    Vegetariánské 60 minut