×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pánvičková pizza

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Pánvičková pizza

Co budete potřebovat

Na těsto
390 g chlebové mouky
2 lžičky hrubozrnné soli
½ lžičky sušeného droždí
240 ml vody (+ několik
lžic podle potřeby)
Na pizzu
60 ml oleje – olivového,
arašídového nebo
řepkového
350 ml rajčatové omáčky
(hotové nebo viz Tip)
200 g mozzarelly,
nastrouhané
30 koleček salámu
pepperoni
bazalkové lístky,
natrhané

Jak na to?

Smíchejte dobře všechny suroviny na těsto, přikryjte mísu a nechte kynout 8–24 hodin. Olejem vymažte 2 pánve či 2 plechy o průměru 25 cm. Vykynuté těsto rozdělte na dva díly, propracujte ho důkladně rukama a vytvarujte placku o stejném průměru, jako je pánev. Těsto dejte na pánev a otočte ho, aby bylo z obou stran pokryté olejem. Pánev zakryjte potravinářskou fólií a nechte v pokojové teplotě ještě 2 hodiny odpočívat.

Předehřejte troubu na 230 °C. Z těsta sundejte fólii, a pokud je to potřeba, dotáhněte ho ke krajům pánve. Těsto potřete rajčatovou omáčkou, posypte sýrem a poklaďte kolečky salámu. Posypte polovinou lístků bazalky. Pizzy vložte do trouby a pečte 12–20 minut, dokud nezezlátnou. Po upečení přendejte na prkénko a nechte chvilku odpočívat. Posypte zbylou bazalkou a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pánvičková pizza

Snadné Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 2 (2)

Co budete potřebovat

Na těsto
390 g chlebové mouky
2 lžičky hrubozrnné soli
½ lžičky sušeného droždí
240 ml vody (+ několik
lžic podle potřeby)
Na pizzu
60 ml oleje – olivového,
arašídového nebo
řepkového
350 ml rajčatové omáčky
(hotové nebo viz Tip)
200 g mozzarelly,
nastrouhané
30 koleček salámu
pepperoni
bazalkové lístky,
natrhané

Jak na to?

Smíchejte dobře všechny suroviny na těsto, přikryjte mísu a nechte kynout 8–24 hodin. Olejem vymažte 2 pánve či 2 plechy o průměru 25 cm. Vykynuté těsto rozdělte na dva díly, propracujte ho důkladně rukama a vytvarujte placku o stejném průměru, jako je pánev. Těsto dejte na pánev a otočte ho, aby bylo z obou stran pokryté olejem. Pánev zakryjte potravinářskou fólií a nechte v pokojové teplotě ještě 2 hodiny odpočívat.

Předehřejte troubu na 230 °C. Z těsta sundejte fólii, a pokud je to potřeba, dotáhněte ho ke krajům pánve. Těsto potřete rajčatovou omáčkou, posypte sýrem a poklaďte kolečky salámu. Posypte polovinou lístků bazalky. Pizzy vložte do trouby a pečte 12–20 minut, dokud nezezlátnou. Po upečení přendejte na prkénko a nechte chvilku odpočívat. Posypte zbylou bazalkou a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty