×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Palačinkové obálky

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Palačinkové obálky

Co budete potřebovat

500 g čerstvých jahod
80 g krupicového cukru
1 malá sklenička jahodového džemu
pár kapek citronové šťávy
150 g hladké mouky
45 g tmavého třtinového cukru
4 vejce
250 ml mléka a smetany
tuk na opékání
2–3 velké pribináčky
40 g moučkového cukru
1 lžička mleté skořice

Jak na to?

1. Jahody dejte spolu s cukrem a 60 ml vody do hrnce a na středním ohni přiveďte k varu a 5 minut zahřívejte, aby směs zhoustla. Vmíchejte džem a citronovou šťávu a nechte zchladnout.
2. Mouku smíchejte s cukrem. V jiné míse našlehejte vejce, mléko a smetanu a pak k mokré směsi postupně přidávejte suchou a prošlehejte do hladkého těstíčka. Nechte 20 minut stát.
3. Rozpalte nepřilnavou pánev o průměru 26 cm, mírně ji potřete tukem, naberte část těsta, rozlijte ho po celé ploše a 2–3 minuty opékejte, obraťte a minutu opékejte i z druhé strany. Opakujte do spotřebování těsta. Palačinky zpracovávejte po dvou: na první dejte část pribináčku i jahod, přiklopte druhou palačinkou, podle obrázku složte do obálky a posypte směsí cukru a skořice.
Tip - Pro ještě větší efekt můžete palačinkové obálky ozdobit dotuha ušlehanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Palačinkové obálky

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Magazín 2/2013
Průměrné hodnocení 3 (1)

Co budete potřebovat

500 g čerstvých jahod
80 g krupicového cukru
1 malá sklenička jahodového džemu
pár kapek citronové šťávy
150 g hladké mouky
45 g tmavého třtinového cukru
4 vejce
250 ml mléka a smetany
tuk na opékání
2–3 velké pribináčky
40 g moučkového cukru
1 lžička mleté skořice

Jak na to?

1. Jahody dejte spolu s cukrem a 60 ml vody do hrnce a na středním ohni přiveďte k varu a 5 minut zahřívejte, aby směs zhoustla. Vmíchejte džem a citronovou šťávu a nechte zchladnout.
2. Mouku smíchejte s cukrem. V jiné míse našlehejte vejce, mléko a smetanu a pak k mokré směsi postupně přidávejte suchou a prošlehejte do hladkého těstíčka. Nechte 20 minut stát.
3. Rozpalte nepřilnavou pánev o průměru 26 cm, mírně ji potřete tukem, naberte část těsta, rozlijte ho po celé ploše a 2–3 minuty opékejte, obraťte a minutu opékejte i z druhé strany. Opakujte do spotřebování těsta. Palačinky zpracovávejte po dvou: na první dejte část pribináčku i jahod, přiklopte druhou palačinkou, podle obrázku složte do obálky a posypte směsí cukru a skořice.
Tip - Pro ještě větší efekt můžete palačinkové obálky ozdobit dotuha ušlehanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat