×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Palačinkové obálky

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Palačinkové obálky

Co budete potřebovat

500 g čerstvých jahod
80 g krupicového cukru
1 malá sklenička jahodového džemu
pár kapek citronové šťávy
150 g hladké mouky
45 g tmavého třtinového cukru
4 vejce
250 ml mléka a smetany
tuk na opékání
2–3 velké pribináčky
40 g moučkového cukru
1 lžička mleté skořice

Jak na to?

1. Jahody dejte spolu s cukrem a 60 ml vody do hrnce a na středním ohni přiveďte k varu a 5 minut zahřívejte, aby směs zhoustla. Vmíchejte džem a citronovou šťávu a nechte zchladnout.
2. Mouku smíchejte s cukrem. V jiné míse našlehejte vejce, mléko a smetanu a pak k mokré směsi postupně přidávejte suchou a prošlehejte do hladkého těstíčka. Nechte 20 minut stát.
3. Rozpalte nepřilnavou pánev o průměru 26 cm, mírně ji potřete tukem, naberte část těsta, rozlijte ho po celé ploše a 2–3 minuty opékejte, obraťte a minutu opékejte i z druhé strany. Opakujte do spotřebování těsta. Palačinky zpracovávejte po dvou: na první dejte část pribináčku i jahod, přiklopte druhou palačinkou, podle obrázku složte do obálky a posypte směsí cukru a skořice.
Tip - Pro ještě větší efekt můžete palačinkové obálky ozdobit dotuha ušlehanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Palačinkové obálky

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Jahodník měsíční Magazín 2/2013
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

500 g čerstvých jahod
80 g krupicového cukru
1 malá sklenička jahodového džemu
pár kapek citronové šťávy
150 g hladké mouky
45 g tmavého třtinového cukru
4 vejce
250 ml mléka a smetany
tuk na opékání
2–3 velké pribináčky
40 g moučkového cukru
1 lžička mleté skořice

Jak na to?

1. Jahody dejte spolu s cukrem a 60 ml vody do hrnce a na středním ohni přiveďte k varu a 5 minut zahřívejte, aby směs zhoustla. Vmíchejte džem a citronovou šťávu a nechte zchladnout.
2. Mouku smíchejte s cukrem. V jiné míse našlehejte vejce, mléko a smetanu a pak k mokré směsi postupně přidávejte suchou a prošlehejte do hladkého těstíčka. Nechte 20 minut stát.
3. Rozpalte nepřilnavou pánev o průměru 26 cm, mírně ji potřete tukem, naberte část těsta, rozlijte ho po celé ploše a 2–3 minuty opékejte, obraťte a minutu opékejte i z druhé strany. Opakujte do spotřebování těsta. Palačinky zpracovávejte po dvou: na první dejte část pribináčku i jahod, přiklopte druhou palačinkou, podle obrázku složte do obálky a posypte směsí cukru a skořice.
Tip - Pro ještě větší efekt můžete palačinkové obálky ozdobit dotuha ušlehanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty