Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBuchty s borůvkovými povidly
Albert logoAlbert logo
  • Buchty s borůvkovými povidly

Buchty s borůvkovými povidly

Buchty s borůvkovými povidly
Snadné
Více než 60 minut
4/5

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 120 g
  • Mléko 100 ml
  • Mouka polohrubá 500 g
  • Droždí čerstvé 30 g
  • Cukr kostky 1 ks
  • Cukr moučkový 70 g
  • Vaječný žloutek 4 ks
  • Citronová kůra 1 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Borůvky 1 kg
  • Cukr krupicový 500 g
  • Mouka hladká 20 g
  • Máslo 120 g
  • Mléko 100 ml
  • Mouka polohrubá 500 g
  • Droždí čerstvé 30 g
  • Cukr kostky 1 ks
  • Cukr moučkový 70 g
  • Vaječný žloutek 4 ks
  • Citronová kůra 1 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Borůvky 1 kg
  • Cukr krupicový 500 g
  • Mouka hladká 20 g

Příprava

1
Nejdříve zadělejte na buchty. Do mléka rozdrobte droždí a kostku cukru. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Do velké mísy prosejte mouku, přidejte rozpuštěné máslo, žloutky, moučkový a vanilkový cukr, kůru z citronu. Vypracujte vláčné, hladké těsto. Zakryjte ho vyhřátou utěrkou a nechte kynout – asi hodinu, až zdvojnásobí svůj objem. Těsto pak na pracovní ploše tvarujte do buchet, plněných borůvkovými povidly. Pokládejte je těsně vedle sebe do máslem vymazaného pekáče, navrch pomažte máslem.
2
Dejte do trouby předehřáté na 200 °C, za 20 minut ztlumte na 180 °C a pečte, až buchty zezlátnou. Vyndejte z trouby a ještě horké je potřete mlékem. Nechte chvíli vychladnout a na míse je ozdobte moučkovým cukrem. Zatímco těsto kyne, je čas na povidla. Umyté borůvky dejte do kastrolu, šťouchadlem na brambory rozmačkejte a přidejte cukr. Nechte pár hodin „pustit“ šťávu z borůvek a pak dejte na plotnu. Přidejte máslo a vařte, až borůvky změknou a začnou houstnout. Trvá to i hodinu. Nakonec rozmíchejte v troše vody mouku a povidla za stálého míchání zahustěte – pokud je potřeba.
1
Nejdříve zadělejte na buchty. Do mléka rozdrobte droždí a kostku cukru. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Do velké mísy prosejte mouku, přidejte rozpuštěné máslo, žloutky, moučkový a vanilkový cukr, kůru z citronu. Vypracujte vláčné, hladké těsto. Zakryjte ho vyhřátou utěrkou a nechte kynout – asi hodinu, až zdvojnásobí svůj objem. Těsto pak na pracovní ploše tvarujte do buchet, plněných borůvkovými povidly. Pokládejte je těsně vedle sebe do máslem vymazaného pekáče, navrch pomažte máslem.
2
Dejte do trouby předehřáté na 200 °C, za 20 minut ztlumte na 180 °C a pečte, až buchty zezlátnou. Vyndejte z trouby a ještě horké je potřete mlékem. Nechte chvíli vychladnout a na míse je ozdobte moučkovým cukrem. Zatímco těsto kyne, je čas na povidla. Umyté borůvky dejte do kastrolu, šťouchadlem na brambory rozmačkejte a přidejte cukr. Nechte pár hodin „pustit“ šťávu z borůvek a pak dejte na plotnu. Přidejte máslo a vařte, až borůvky změknou a začnou houstnout. Trvá to i hodinu. Nakonec rozmíchejte v troše vody mouku a povidla za stálého míchání zahustěte – pokud je potřeba.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.