ReceptyKefírový koláč s rybízem a malinami
Albert logoAlbert logo

Kefírový koláč s rybízem a malinami

Kefírový koláč s rybízem a malinami
Snadné
31-45 minut
3/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Máslo 110 g
  • Mouka hrubá 15 g
  • Cukr krupicový 250 g
  • Mouka polohrubá 390 g
  • Vejce 2 ks
  • Olej slunečnicový 40 ml
  • Kefír 150 ml
  • Rum 1 plž
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Rybíz červený 220 g
  • Maliny 220 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Cukr moučkový 20 g
  • Máslo 110 g
  • Mouka hrubá 15 g
  • Cukr krupicový 250 g
  • Mouka polohrubá 390 g
  • Vejce 2 ks
  • Olej slunečnicový 40 ml
  • Kefír 150 ml
  • Rum 1 plž
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Rybíz červený 220 g
  • Maliny 220 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Cukr moučkový 20 g

Příprava

1
Nejprve připravte drobenku. V misce propracujte vidličkou nebo prsty 100 g másla, 100 g cukru, 150 g polohrubé mouky a odložte stranou.
2
Koláčovou formu o průměru 28 cm vymažte zbylým máslem a vysypte hrubou moukou.
3
V míse utřete do pěny vejce se zbylým cukrem. Přilijte olej, kefír, rum a znovu šlehejte.
4
Poté přisypte zbylou mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, nastrouhanou kůr z půlky dobře omytého citronu a dohladka promíchejte.
5
Těsto vlijte do formy a rovnoměrně rozetřete. Z malin a rybízu odeberte po 150 g, zbylým ovocem poklaďte koláč a posypte drobenkou.
6
Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 35 minut.
7
Po vychladnutí koláč vyndejte z formy a dozdobte čerstvým ovocem a posypte moučkovým cukrem.
1
Nejprve připravte drobenku. V misce propracujte vidličkou nebo prsty 100 g másla, 100 g cukru, 150 g polohrubé mouky a odložte stranou.
2
Koláčovou formu o průměru 28 cm vymažte zbylým máslem a vysypte hrubou moukou.
3
V míse utřete do pěny vejce se zbylým cukrem. Přilijte olej, kefír, rum a znovu šlehejte.
4
Poté přisypte zbylou mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, nastrouhanou kůr z půlky dobře omytého citronu a dohladka promíchejte.
5
Těsto vlijte do formy a rovnoměrně rozetřete. Z malin a rybízu odeberte po 150 g, zbylým ovocem poklaďte koláč a posypte drobenkou.
6
Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 35 minut.
7
Po vychladnutí koláč vyndejte z formy a dozdobte čerstvým ovocem a posypte moučkovým cukrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 16.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě dnes

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě dnes

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě dnes

Od 16.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě dnes

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě dnes

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.