PAK CHOI salát se zelenými jablky
Ingredience
1 | citron |
50 ml | olivového oleje |
sůl | |
pepř | |
1 | lžíce medu |
1 | pak choi |
3 | zelená jablka Granny Smith |
3 | stonky řapíkatého celeru |
150 g | polníčku |
50 g | mandlí |
50 g | parmazánu |
1 | hrst čerstvého kopru |
Postup přípravy
1. Do misky vymačkejte šťávu z citronu, přidejte 50 ml olivového oleje, ½ lžičky soli, ¼ lžičky pepře, lžíci medu a vše promíchejte na hladký dresink. Všechnu zeleninu a ovoce omyjte. Salát pak choi rozeberte na jednotlivé listy a nakrájejte na nudličky.
2. Rozkrojte 3 jablka napůl, zbavte je jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Nakrájejte také 3 řapíky celeru na co nejtenčí plátky. Pak choi, jablka a řapík přendejte do mísy, přidejte polníček, přelijte připraveným dresinkem a vše jemně promíchejte.
3. Orestujte 50 g mandlí nasucho na pánvi. Parmazán nastrouhejte škrabkou na hoblinky a kopr nasekejte.
4. Svěží salát servírujte na široký talíř. Posypte mandlemi, parmazánem a čerstvým koprem. Skvěle se snoubí se sklenkou vína Veltlínské zelené z řady Sommelier Collection. Nechte si chutnat a užijte si jarní pohodu.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY