Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 ml mléka
225 g másla
špetka soli
350 g hrubé mouky
4 vejce
500 g meruněk
moučkový cukr
strouhaný perník

Postup přípravy

Už jste někdy zkoušeli připravit odpalované těsto? A víte vůbec, jak na to? Vyzkoušejte tedy náš recept na meruňkové knedlíky z odpalovaného těsta. Je to velmi jednoduché.

1) Mléko se 100 g másla a solí přiveďte k varu, přidejte mouku a míchejte, aby vzniklo husté těsto, které se nebude chytat hrnce.

2) Nechte vychladnout, a pak postupně přidávejte vejce.

3) Uhněťte dohladka.

4) Z těsta odkrajujte kousky a balte do nich meruňky.

5) Knedlíky vařte ve vroucí vodě 8–10 minut.

Pomohl vám recept?
77hodnocení4

Další videorecepty