×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Ostrý guláš s chilli a čokoládou

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Ostrý guláš s chilli a čokoládou

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje
1½ kg hovězí kližky
3 velké mrkve
1 cibule
1 lžíce kmínu
1 lžička mletého koriandru
špetka chilli
svitek skořice
1 červená chilli paprička
1 lžíce hladké mouky
500 ml červeného vína
300 ml hovězího vývaru
400g plechovka loupaných rajčat
1 větvička tymiánu
2 bobkové listy
50 g tmavé čokolády s obsahem 70 % kakaa

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Olej rozpalte ve velkém hrnci a pak na něm zprudka opečte maso, aby se ze všech stran zatáhlo a zhnědlo. Pak k masu přidejte veškerou zeleninu a po chvilce opékání i koření, chilli papričku a mouku. Po chvilce vlijte víno a vývar, vmíchejte rajčata a přidejte tymián a bobkové listy. Přiveďte k varu. Poté přiklopte víkem a dejte na 1,5 hodiny péct do trouby. Sejměte pokličku a odklopené pečte další 1 hodinu (nebo dokud maso není měkké). Vyndejte z trouby, vmíchejte kousky čokolády, nechte ji rozpustit a servírujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ostrý guláš s chilli a čokoládou

Hlavní chod Snadné Česká Dušení Tymián , Rajče , Chilli paprička Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 4 (18)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje
1½ kg hovězí kližky
3 velké mrkve
1 cibule
1 lžíce kmínu
1 lžička mletého koriandru
špetka chilli
svitek skořice
1 červená chilli paprička
1 lžíce hladké mouky
500 ml červeného vína
300 ml hovězího vývaru
400g plechovka loupaných rajčat
1 větvička tymiánu
2 bobkové listy
50 g tmavé čokolády s obsahem 70 % kakaa

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Olej rozpalte ve velkém hrnci a pak na něm zprudka opečte maso, aby se ze všech stran zatáhlo a zhnědlo. Pak k masu přidejte veškerou zeleninu a po chvilce opékání i koření, chilli papričku a mouku. Po chvilce vlijte víno a vývar, vmíchejte rajčata a přidejte tymián a bobkové listy. Přiveďte k varu. Poté přiklopte víkem a dejte na 1,5 hodiny péct do trouby. Sejměte pokličku a odklopené pečte další 1 hodinu (nebo dokud maso není měkké). Vyndejte z trouby, vmíchejte kousky čokolády, nechte ji rozpustit a servírujte.

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019