×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Ostrý bramborový guláš s červenou čočkou

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Ostrý bramborový guláš s červenou čočkou

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule, nasekaná najemno
700 g brambor, oloupaných, nakrájených na kostky
4 mrkve, nakrájené na tenká kolečka
2 petržele, nakrájené na tenká kolečka
2 stroužky česneku, rozmělněné
2 lžíce červené kari pasty
1 litr zeleninového vývaru
100 g červené čočky
malý svazek koriandru
sůl
jogurt a libanonský chléb k podávání

Jak na to?

Olej rozpalte ve velkém hrnci, vsypte cibuli, opékejte 3–4 minuty, poté přidejte brambory, mrkev a petržel a později i česnek. Opékejte asi 7 minut, aby vše lehce zezlátlo. Přidejte kari pastu, promíchejte a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, snižte plamen a přiklopené nechte 15–20 minut povařit. Vsypte čočku a vařte 10–15 minut, aby změkla a guláš zhoustl. Vmíchejte většinu koriandru, podle chuti osolte. Podávejte s kopečkem jogurtu a libanonským chlebem, ozdobené koriandrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ostrý bramborový guláš s červenou čočkou

Hlavní chod Snadné Česká Dušení Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 4 (27)

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule, nasekaná najemno
700 g brambor, oloupaných, nakrájených na kostky
4 mrkve, nakrájené na tenká kolečka
2 petržele, nakrájené na tenká kolečka
2 stroužky česneku, rozmělněné
2 lžíce červené kari pasty
1 litr zeleninového vývaru
100 g červené čočky
malý svazek koriandru
sůl
jogurt a libanonský chléb k podávání

Jak na to?

Olej rozpalte ve velkém hrnci, vsypte cibuli, opékejte 3–4 minuty, poté přidejte brambory, mrkev a petržel a později i česnek. Opékejte asi 7 minut, aby vše lehce zezlátlo. Přidejte kari pastu, promíchejte a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, snižte plamen a přiklopené nechte 15–20 minut povařit. Vsypte čočku a vařte 10–15 minut, aby změkla a guláš zhoustl. Vmíchejte většinu koriandru, podle chuti osolte. Podávejte s kopečkem jogurtu a libanonským chlebem, ozdobené koriandrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Inspirujte se podobnými recepty