Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Ostružinové pájky plné lásky

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Ostružinové pájky plné lásky

Co budete potřebovat

410 g hladké mouky
125 g cukru krupice
sůl
125 g másla
6 lžic vody
120 g ostružin
1 vejce
2 lžíce moučkového cukru
dřívka na nanuky

Jak na to?

1. Prosátých 400 g mouky smíchejte s cukrem a špetkou soli. Přidejte vychlazené máslo nakrájené na kostičky a zpracujte v drobenku. Nakonec vmíchejte ledovou vodu a vypracujte hladké těsto. Zabalené ve fólii nechte 2 hodiny odležet v lednici.
2. Na pomoučeném vále těsto rozválejte na 3 mm tenký plát. Vykrajujte kolečka o průměru 6 cm.
3. Na 1/2 množství koleček vyskládejte pokrájené ostružiny. Do zbylých vykrájejte srdíčka. Mezi ostružiny vložte dřívko. Spodní vrstvu kolem ostružin pomažte po obvodu rozmíchaným vejcem. Přiklopte kolečkem s vykrojeným srdíčkem a vidličkou po stranách utěsněte. Nakonec potřete vejcem i shora.
4. Pečte na 180 °C 20–25 minut dle velikosti dozlatova.
5. Po upečení poprašte moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ostružinové pájky plné lásky

Dezert Náročné Moučníky a koláče Svatba Vegetariánské Magazín 9/2020 Počet porcí: 16 ks
Průměrné hodnocení 5 (1)
Pokud milujete letní koláče a nevíte, jak je zařadit na oslavu, máme pro vás ten nejroztomilejší tip. Nasaďte je na tyčku od nanuku!

Co budete potřebovat

410 g hladké mouky
125 g cukru krupice
sůl
125 g másla
6 lžic vody
120 g ostružin
1 vejce
2 lžíce moučkového cukru
dřívka na nanuky

Jak na to?

1. Prosátých 400 g mouky smíchejte s cukrem a špetkou soli. Přidejte vychlazené máslo nakrájené na kostičky a zpracujte v drobenku. Nakonec vmíchejte ledovou vodu a vypracujte hladké těsto. Zabalené ve fólii nechte 2 hodiny odležet v lednici.
2. Na pomoučeném vále těsto rozválejte na 3 mm tenký plát. Vykrajujte kolečka o průměru 6 cm.
3. Na 1/2 množství koleček vyskládejte pokrájené ostružiny. Do zbylých vykrájejte srdíčka. Mezi ostružiny vložte dřívko. Spodní vrstvu kolem ostružin pomažte po obvodu rozmíchaným vejcem. Přiklopte kolečkem s vykrojeným srdíčkem a vidličkou po stranách utěsněte. Nakonec potřete vejcem i shora.
4. Pečte na 180 °C 20–25 minut dle velikosti dozlatova.
5. Po upečení poprašte moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty