×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Ostrá květáková polévka

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Ostrá květáková polévka

Co budete potřebovat

1 velký květák
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky mleté skořice
½ lžičky kmínu
½ lžičky mletého koriandru
2 lžíce červené chilli pasty
1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru
50 g mandlových lupínků
mletý pepř
máslo

Jak na to?

Květák omyjte, odřízněte košťál a rozeberte ho na jednotlivé růžice. Z nejkrásnějších nakrájejte pár plátků, kterými polévku ozdobíte. Olivový olej rozpalte v hrnci, vsypte skořici, kmín a koriandr a opékejte, dokud koření neuvolní vůni. Vmíchejte chilli pastu a po minutě až dvou vlijte horký vývar. Přidejte květák a vařte asi 15–20 minut, aby změkl. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Podle chuti ji osolte. Podávejte ozdobenou další pastou, mletým pepřem, plátky mandlí a květáku opečenými na másle.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ostrá květáková polévka

Polévka Snadné Východoevropská Vegetariánské Vaření Květák , Chilli paprička Magazín 1/2013
Průměrné hodnocení 4 (34)

Co budete potřebovat

1 velký květák
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky mleté skořice
½ lžičky kmínu
½ lžičky mletého koriandru
2 lžíce červené chilli pasty
1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru
50 g mandlových lupínků
mletý pepř
máslo

Jak na to?

Květák omyjte, odřízněte košťál a rozeberte ho na jednotlivé růžice. Z nejkrásnějších nakrájejte pár plátků, kterými polévku ozdobíte. Olivový olej rozpalte v hrnci, vsypte skořici, kmín a koriandr a opékejte, dokud koření neuvolní vůni. Vmíchejte chilli pastu a po minutě až dvou vlijte horký vývar. Přidejte květák a vařte asi 15–20 minut, aby změkl. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Podle chuti ji osolte. Podávejte ozdobenou další pastou, mletým pepřem, plátky mandlí a květáku opečenými na másle.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty