Ostrá květáková polévka
Co budete potřebovat
Jak na to?
Květák omyjte, odřízněte košťál a rozeberte ho na jednotlivé růžice. Z nejkrásnějších nakrájejte pár plátků, kterými polévku ozdobíte. Olivový olej rozpalte v hrnci, vsypte skořici, kmín a koriandr a opékejte, dokud koření neuvolní vůni. Vmíchejte chilli pastu a po minutě až dvou vlijte horký vývar. Přidejte květák a vařte asi 15–20 minut, aby změkl. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Podle chuti ji osolte. Podávejte ozdobenou další pastou, mletým pepřem, plátky mandlí a květáku opečenými na másle.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Ostrá květáková polévka
Co budete potřebovat
Jak na to?
Květák omyjte, odřízněte košťál a rozeberte ho na jednotlivé růžice. Z nejkrásnějších nakrájejte pár plátků, kterými polévku ozdobíte. Olivový olej rozpalte v hrnci, vsypte skořici, kmín a koriandr a opékejte, dokud koření neuvolní vůni. Vmíchejte chilli pastu a po minutě až dvou vlijte horký vývar. Přidejte květák a vařte asi 15–20 minut, aby změkl. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Podle chuti ji osolte. Podávejte ozdobenou další pastou, mletým pepřem, plátky mandlí a květáku opečenými na másle.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio