×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Ostrá květáková polévka

Další recepty a články

Květák zapečený sýrem
Květák zapečený...
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s liškami a...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s liškami a...
Květáková polévka s liškami a...
Květák v tempuře
Květák v tempuře
Květák v tempuře
Květák v tempuře

Ostrá květáková polévka

Co budete potřebovat

1 velký květák
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky mleté skořice
½ lžičky kmínu
½ lžičky mletého koriandru
2 lžíce červené chilli pasty
1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru
50 g mandlových lupínků
mletý pepř
máslo

Jak na to?

Květák omyjte, odřízněte košťál a rozeberte ho na jednotlivé růžice. Z nejkrásnějších nakrájejte pár plátků, kterými polévku ozdobíte. Olivový olej rozpalte v hrnci, vsypte skořici, kmín a koriandr a opékejte, dokud koření neuvolní vůni. Vmíchejte chilli pastu a po minutě až dvou vlijte horký vývar. Přidejte květák a vařte asi 15–20 minut, aby změkl. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Podle chuti ji osolte. Podávejte ozdobenou další pastou, mletým pepřem, plátky mandlí a květáku opečenými na másle.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ostrá květáková polévka

Polévka Snadné Východoevropská Vegetariánské Vaření Květák Magazín 1/2013
Průměrné hodnocení 4 (31)

Co budete potřebovat

1 velký květák
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky mleté skořice
½ lžičky kmínu
½ lžičky mletého koriandru
2 lžíce červené chilli pasty
1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru
50 g mandlových lupínků
mletý pepř
máslo

Jak na to?

Květák omyjte, odřízněte košťál a rozeberte ho na jednotlivé růžice. Z nejkrásnějších nakrájejte pár plátků, kterými polévku ozdobíte. Olivový olej rozpalte v hrnci, vsypte skořici, kmín a koriandr a opékejte, dokud koření neuvolní vůni. Vmíchejte chilli pastu a po minutě až dvou vlijte horký vývar. Přidejte květák a vařte asi 15–20 minut, aby změkl. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Podle chuti ji osolte. Podávejte ozdobenou další pastou, mletým pepřem, plátky mandlí a květáku opečenými na másle.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s liškami a...
Květáková polévka s liškami a...
Květáková polévka s liškami a...
Květáková polévka s liškami a...
Květák v tempuře
Květák v tempuře
Květák v tempuře
Květák v tempuře

Inspirujte se podobnými recepty