Pikantní květáková polévka
Co budete potřebovat na květákovou polévku
1 | velký květák |
2 | lžíce olivového oleje |
1/2 | lžičky mleté skořice |
½ | lžičky kmínu |
½ | lžičky mletého koriandru |
2 | lžíce červené chilli pasty |
1 | litr kuřecího nebo zeleninového vývaru |
50 g | mandlových lupínků |
mletý pepř | |
máslo |
Jak udělat květákovou polévku zdravější
- Mandlové lupínky můžete nahradit opraženými vlašskými ořechy.
Alergeny
Recept jak na květákovou polévku
- Květák omyjte, odřízněte košťál a rozeberte ho na jednotlivé růžice. Z nejkrásnějších nakrájejte pár plátků, kterými polévku ozdobíte.
- V hrnci rozpalte 2 lžíce olivového oleje, vsypte 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky kmínu a 1/2 lžičky koriandru. Je důležité míchat koření na oleji tak dlouho, dokud se neuvolní jeho vůně. Nyní do hrnce přidejte 2 lžíce chilli pasty a po 1–2 minutách vlijte 1 litr horkého vývaru.
- Přidejte květák a vařte asi 15–20 minut, aby změkl. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Podle chuti ji osolte.
- Na ozdobení polévky použijte ještě trochu chilli pasty. Jednoduše ji do naservírované polévky vmíchejte. Na závěr zasypte plátky mandlí a květáku opečenými na másle a opepřete. A lahodná a rychlá polévka je hotová.
Co byste o květákové polévce měli vědět
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY