Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Ostrá kuřecí křídla

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Ostrá kuřecí křídla

Co budete potřebovat

1,5 kg kuřecích křídel
sůl a mletý pepř
Na BBQ omáčku
1 lžíce kuliček černého pepře
1 lžíce římského kmínu
300 g kečupu
1 lžíce jablečného octa (4%)
100 g krupicového cukru
2 lžičky kajenského pepře, drceného
2 lžičky worcesterské omáčky
3 stroužky česneku, prolisované
1 lžíce soli

Jak na to?

Začněte omáčkou. Na grilovací rošt nebo na plotnu v kuchyni postavte rendlík. Jakmile se rozehřeje, vsypte do něj kuličky pepře a římský kmín a nasucho opékejte tak, aby se nespálily. Pepř s kmínem roztlučte nahrubo v hmoždíři. V misce smíchejte kečup, ocet, cukr, kajenský pepř, worcesterskou omáčku, česnek a sůl, vše promíchejte a nechte uležet aspoň hodinu.
Křídla zbavte posledního dílu, rozřízněte v kloubu, vložte do mísy, osolte, opepřete a nechte hodinu odležet. Rozpalte gril na 170°C, grilovací rošt či tál poklaďte křidýlky a pečte dozlatova, asi 10 minut z každé strany. Gril nesmí být moc horký, aby se křídla nespálila. Hotová křídla promíchejte v misce s BBQ omáčkou a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ostrá kuřecí křídla

Hlavní chod Náročné Grilování Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

1,5 kg kuřecích křídel
sůl a mletý pepř
Na BBQ omáčku
1 lžíce kuliček černého pepře
1 lžíce římského kmínu
300 g kečupu
1 lžíce jablečného octa (4%)
100 g krupicového cukru
2 lžičky kajenského pepře, drceného
2 lžičky worcesterské omáčky
3 stroužky česneku, prolisované
1 lžíce soli

Jak na to?

Začněte omáčkou. Na grilovací rošt nebo na plotnu v kuchyni postavte rendlík. Jakmile se rozehřeje, vsypte do něj kuličky pepře a římský kmín a nasucho opékejte tak, aby se nespálily. Pepř s kmínem roztlučte nahrubo v hmoždíři. V misce smíchejte kečup, ocet, cukr, kajenský pepř, worcesterskou omáčku, česnek a sůl, vše promíchejte a nechte uležet aspoň hodinu.
Křídla zbavte posledního dílu, rozřízněte v kloubu, vložte do mísy, osolte, opepřete a nechte hodinu odležet. Rozpalte gril na 170°C, grilovací rošt či tál poklaďte křidýlky a pečte dozlatova, asi 10 minut z každé strany. Gril nesmí být moc horký, aby se křídla nespálila. Hotová křídla promíchejte v misce s BBQ omáčkou a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty