×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Ostrá kuřecí křídla

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Ostrá kuřecí křídla

Co budete potřebovat

1,5 kg kuřecích křídel
sůl a mletý pepř
Na BBQ omáčku
1 lžíce kuliček černého pepře
1 lžíce římského kmínu
300 g kečupu
1 lžíce jablečného octa (4%)
100 g krupicového cukru
2 lžičky kajenského pepře, drceného
2 lžičky worcesterské omáčky
3 stroužky česneku, prolisované
1 lžíce soli

Jak na to?

Začněte omáčkou. Na grilovací rošt nebo na plotnu v kuchyni postavte rendlík. Jakmile se rozehřeje, vsypte do něj kuličky pepře a římský kmín a nasucho opékejte tak, aby se nespálily. Pepř s kmínem roztlučte nahrubo v hmoždíři. V misce smíchejte kečup, ocet, cukr, kajenský pepř, worcesterskou omáčku, česnek a sůl, vše promíchejte a nechte uležet aspoň hodinu.
Křídla zbavte posledního dílu, rozřízněte v kloubu, vložte do mísy, osolte, opepřete a nechte hodinu odležet. Rozpalte gril na 170°C, grilovací rošt či tál poklaďte křidýlky a pečte dozlatova, asi 10 minut z každé strany. Gril nesmí být moc horký, aby se křídla nespálila. Hotová křídla promíchejte v misce s BBQ omáčkou a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ostrá kuřecí křídla

Hlavní chod Náročné Grilování Magazín 5/2015
(0)

Co budete potřebovat

1,5 kg kuřecích křídel
sůl a mletý pepř
Na BBQ omáčku
1 lžíce kuliček černého pepře
1 lžíce římského kmínu
300 g kečupu
1 lžíce jablečného octa (4%)
100 g krupicového cukru
2 lžičky kajenského pepře, drceného
2 lžičky worcesterské omáčky
3 stroužky česneku, prolisované
1 lžíce soli

Jak na to?

Začněte omáčkou. Na grilovací rošt nebo na plotnu v kuchyni postavte rendlík. Jakmile se rozehřeje, vsypte do něj kuličky pepře a římský kmín a nasucho opékejte tak, aby se nespálily. Pepř s kmínem roztlučte nahrubo v hmoždíři. V misce smíchejte kečup, ocet, cukr, kajenský pepř, worcesterskou omáčku, česnek a sůl, vše promíchejte a nechte uležet aspoň hodinu.
Křídla zbavte posledního dílu, rozřízněte v kloubu, vložte do mísy, osolte, opepřete a nechte hodinu odležet. Rozpalte gril na 170°C, grilovací rošt či tál poklaďte křidýlky a pečte dozlatova, asi 10 minut z každé strany. Gril nesmí být moc horký, aby se křídla nespálila. Hotová křídla promíchejte v misce s BBQ omáčkou a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat