×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Oříškový bulgur s melounem cantaloupe

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Oříškový bulgur s melounem cantaloupe

Co budete potřebovat

180 ml pomerančové šťávy
3 lžíce citronové šťávy
100 g bulguru
1 meloun cantaloupe
hrst nasekané čerstvé máty
2 lžíce nasekané hladkolisté petržele
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
hrst piniových oříšků

Jak na to?

Smíchejte pomerančovou šťávu, dvě lžíce citronové šťávy, přilijte dvě lžíce vody a přiveďte k varu. Vsypte bulgur, promíchejte a nechte čtvrt hodiny vařit pod pokličkou na mírném plameni. Po uvaření stáhněte z plotny, promíchejte a nechte pod pokličkou chvíli dojít. 
Dejte vychladnout.
Přidejte k bulguru nakrájený meloun cantaloupe, mátu i petrželku, zalijte olivovým olejem a zbylou citronovou šťávou a promíchejte. Osolte a opepřete. Piniové oříšky opečte nasucho na pánvi a nasypte je na pokrm. Podávejte jako přílohu ke koftám.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Oříškový bulgur s melounem cantaloupe

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Veganské Vegetariánské Bez laktózy Máta , Petržel kadeřavá Magazín 5/2018 Počet porcí: 3-4
Průměrné hodnocení 5 (3)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

180 ml pomerančové šťávy
3 lžíce citronové šťávy
100 g bulguru
1 meloun cantaloupe
hrst nasekané čerstvé máty
2 lžíce nasekané hladkolisté petržele
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
hrst piniových oříšků

Jak na to?

Smíchejte pomerančovou šťávu, dvě lžíce citronové šťávy, přilijte dvě lžíce vody a přiveďte k varu. Vsypte bulgur, promíchejte a nechte čtvrt hodiny vařit pod pokličkou na mírném plameni. Po uvaření stáhněte z plotny, promíchejte a nechte pod pokličkou chvíli dojít. 
Dejte vychladnout.
Přidejte k bulguru nakrájený meloun cantaloupe, mátu i petrželku, zalijte olivovým olejem a zbylou citronovou šťávou a promíchejte. Osolte a opepřete. Piniové oříšky opečte nasucho na pánvi a nasypte je na pokrm. Podávejte jako přílohu ke koftám.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.