×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Oříškový bulgur s melounem cantaloupe

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Oříškový bulgur s melounem cantaloupe

Co budete potřebovat

180 ml pomerančové šťávy
3 lžíce citronové šťávy
100 g bulguru
1 meloun cantaloupe
hrst nasekané čerstvé máty
2 lžíce nasekané hladkolisté petržele
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
hrst piniových oříšků

Jak na to?

Smíchejte pomerančovou šťávu, dvě lžíce citronové šťávy, přilijte dvě lžíce vody a přiveďte k varu. Vsypte bulgur, promíchejte a nechte čtvrt hodiny vařit pod pokličkou na mírném plameni. Po uvaření stáhněte z plotny, promíchejte a nechte pod pokličkou chvíli dojít. 
Dejte vychladnout.
Přidejte k bulguru nakrájený meloun cantaloupe, mátu i petrželku, zalijte olivovým olejem a zbylou citronovou šťávou a promíchejte. Osolte a opepřete. Piniové oříšky opečte nasucho na pánvi a nasypte je na pokrm. Podávejte jako přílohu ke koftám.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Oříškový bulgur s melounem cantaloupe

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Veganské Vegetariánské Bez laktózy Magazín 5/2018
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

180 ml pomerančové šťávy
3 lžíce citronové šťávy
100 g bulguru
1 meloun cantaloupe
hrst nasekané čerstvé máty
2 lžíce nasekané hladkolisté petržele
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
hrst piniových oříšků

Jak na to?

Smíchejte pomerančovou šťávu, dvě lžíce citronové šťávy, přilijte dvě lžíce vody a přiveďte k varu. Vsypte bulgur, promíchejte a nechte čtvrt hodiny vařit pod pokličkou na mírném plameni. Po uvaření stáhněte z plotny, promíchejte a nechte pod pokličkou chvíli dojít. 
Dejte vychladnout.
Přidejte k bulguru nakrájený meloun cantaloupe, mátu i petrželku, zalijte olivovým olejem a zbylou citronovou šťávou a promíchejte. Osolte a opepřete. Piniové oříšky opečte nasucho na pánvi a nasypte je na pokrm. Podávejte jako přílohu ke koftám.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty