Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Opékané brambory se šalvějí a volským okem

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Opékané brambory se šalvějí a volským okem

Tip do kuchyně

 

Brambory uvařte ve slupce. Pouze je předtím omyjte od nečistot. Pokud jsou moc velké, můžete je rozpůlit. Při opékání by se na nich měla objevit zlatavá kůrka. Pak poznáte, že jsou správně udělané.

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje
800 g brambor AQ
½ lžičky chilli
sůl AQ
pepř ES
16 šalvějových lístků
4 vejce ES
worcesterská omáčka

Jak na to?

Opékané brambory jsou lahodnou klasikou. Šalvěj jim dodá ještě lepší chuť. A volské oko to celé završí do dokonalosti.

1) Olej rozehřejte ve velké pánvi, ideálně s nepřilnavým povrchem.

2) Přidejte povařené a osušené brambory, chilli, sůl a pepř a 5 až 7 minut opékejte. 3) Přidejte šalvěj a opékejte dalších 5 minut.

4) Pak brambory odhrňte ke kraji pánve a doprostřed postupně vyklepněte vejce.

5) Nechte je vždy 3 až 4 minuty opéct.

6) Podávejte zastříknuté worcesterovou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Opékané brambory se šalvějí a volským okem

Hlavní chod Velmi snadné Česká Chuťovky Vaření Vegetariánské Chilli paprička Magazín 7/2012
Průměrné hodnocení 4 (2)

Tip do kuchyně

 

Brambory uvařte ve slupce. Pouze je předtím omyjte od nečistot. Pokud jsou moc velké, můžete je rozpůlit. Při opékání by se na nich měla objevit zlatavá kůrka. Pak poznáte, že jsou správně udělané.

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje
800 g brambor AQ
½ lžičky chilli
sůl AQ
pepř ES
16 šalvějových lístků
4 vejce ES
worcesterská omáčka

Jak na to?

Opékané brambory jsou lahodnou klasikou. Šalvěj jim dodá ještě lepší chuť. A volské oko to celé završí do dokonalosti.

1) Olej rozehřejte ve velké pánvi, ideálně s nepřilnavým povrchem.

2) Přidejte povařené a osušené brambory, chilli, sůl a pepř a 5 až 7 minut opékejte. 3) Přidejte šalvěj a opékejte dalších 5 minut.

4) Pak brambory odhrňte ke kraji pánve a doprostřed postupně vyklepněte vejce.

5) Nechte je vždy 3 až 4 minuty opéct.

6) Podávejte zastříknuté worcesterovou omáčkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty