×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Opékané brambory se šalvějí a volským okem

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Opékané brambory se šalvějí a volským okem

Tip do kuchyně

 

Brambory uvařte ve slupce. Pouze je předtím omyjte od nečistot. Pokud jsou moc velké, můžete je rozpůlit. Při opékání by se na nich měla objevit zlatavá kůrka. Pak poznáte, že jsou správně udělané.

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje
800 g brambor AQ
½ lžičky chilli
sůl AQ
pepř ES
16 šalvějových lístků
4 vejce ES
worcesterská omáčka

Jak na to?

Opékané brambory jsou lahodnou klasikou. Šalvěj jim dodá ještě lepší chuť. A volské oko to celé završí do dokonalosti.

1) Olej rozehřejte ve velké pánvi, ideálně s nepřilnavým povrchem.

2) Přidejte povařené a osušené brambory, chilli, sůl a pepř a 5 až 7 minut opékejte. 3) Přidejte šalvěj a opékejte dalších 5 minut.

4) Pak brambory odhrňte ke kraji pánve a doprostřed postupně vyklepněte vejce.

5) Nechte je vždy 3 až 4 minuty opéct.

6) Podávejte zastříknuté worcesterovou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Opékané brambory se šalvějí a volským okem

Hlavní chod Velmi snadné Česká Vegetariánské Vaření Chilli paprička Magazín 7/2012
Průměrné hodnocení 4 (2)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Brambory uvařte ve slupce. Pouze je předtím omyjte od nečistot. Pokud jsou moc velké, můžete je rozpůlit. Při opékání by se na nich měla objevit zlatavá kůrka. Pak poznáte, že jsou správně udělané.

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje
800 g brambor AQ
½ lžičky chilli
sůl AQ
pepř ES
16 šalvějových lístků
4 vejce ES
worcesterská omáčka

Jak na to?

Opékané brambory jsou lahodnou klasikou. Šalvěj jim dodá ještě lepší chuť. A volské oko to celé završí do dokonalosti.

1) Olej rozehřejte ve velké pánvi, ideálně s nepřilnavým povrchem.

2) Přidejte povařené a osušené brambory, chilli, sůl a pepř a 5 až 7 minut opékejte. 3) Přidejte šalvěj a opékejte dalších 5 minut.

4) Pak brambory odhrňte ke kraji pánve a doprostřed postupně vyklepněte vejce.

5) Nechte je vždy 3 až 4 minuty opéct.

6) Podávejte zastříknuté worcesterovou omáčkou.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Tableta
rašelinová
20 ks v balení
sleva 49 %
15 bodů + 4490 bez bodů 89

je vyrobena z rašeliny
a NPK hnojiva
průměr tablety: 36 mm

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019