×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Opékané brambory se šalvějí a volským okem

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Opékané brambory se šalvějí a volským okem

Tip do kuchyně

 

Brambory uvařte ve slupce. Pouze je předtím omyjte od nečistot. Pokud jsou moc velké, můžete je rozpůlit. Při opékání by se na nich měla objevit zlatavá kůrka. Pak poznáte, že jsou správně udělané.

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje
800 g brambor AQ
½ lžičky chilli
sůl AQ
pepř ES
16 šalvějových lístků
4 vejce ES
worcesterská omáčka

Jak na to?

Opékané brambory jsou lahodnou klasikou. Šalvěj jim dodá ještě lepší chuť. A volské oko to celé završí do dokonalosti.

1) Olej rozehřejte ve velké pánvi, ideálně s nepřilnavým povrchem.

2) Přidejte povařené a osušené brambory, chilli, sůl a pepř a 5 až 7 minut opékejte. 3) Přidejte šalvěj a opékejte dalších 5 minut.

4) Pak brambory odhrňte ke kraji pánve a doprostřed postupně vyklepněte vejce.

5) Nechte je vždy 3 až 4 minuty opéct.

6) Podávejte zastříknuté worcesterovou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Opékané brambory se šalvějí a volským okem

Hlavní chod Velmi snadné Česká Vegetariánské Vaření Magazín 7/2012
Průměrné hodnocení 4 (2)

Tip do kuchyně

 

Brambory uvařte ve slupce. Pouze je předtím omyjte od nečistot. Pokud jsou moc velké, můžete je rozpůlit. Při opékání by se na nich měla objevit zlatavá kůrka. Pak poznáte, že jsou správně udělané.

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje
800 g brambor AQ
½ lžičky chilli
sůl AQ
pepř ES
16 šalvějových lístků
4 vejce ES
worcesterská omáčka

Jak na to?

Opékané brambory jsou lahodnou klasikou. Šalvěj jim dodá ještě lepší chuť. A volské oko to celé završí do dokonalosti.

1) Olej rozehřejte ve velké pánvi, ideálně s nepřilnavým povrchem.

2) Přidejte povařené a osušené brambory, chilli, sůl a pepř a 5 až 7 minut opékejte. 3) Přidejte šalvěj a opékejte dalších 5 minut.

4) Pak brambory odhrňte ke kraji pánve a doprostřed postupně vyklepněte vejce.

5) Nechte je vždy 3 až 4 minuty opéct.

6) Podávejte zastříknuté worcesterovou omáčkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat