Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyOpečené drbáky s houbovou omáčkou
Albert logoAlbert logo
  • Opečené drbáky s houbovou omáčkou

Opečené drbáky s houbovou omáčkou

Opečené drbáky s houbovou omáčkou
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Brambory vařené 1 kg
  • Brambory 1/2 kg
  • Mouka hrubá 3,5 hrs.
  • Škrob bramborový 200 g
  • Sádlo 2 plž
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Houby čerstvé 400 g
  • Mouka hladká 2 plž
  • Bílé víno suché 100 ml
  • Vývar zeleninový 300 ml
  • Smetana ke šlehání 100 ml
  • Sůl
  • Muškátový oříšek
  • Pepř
  • Máslo 2 plž
  • Brambory vařené 1 kg
  • Brambory 1/2 kg
  • Mouka hrubá 3,5 hrs.
  • Škrob bramborový 200 g
  • Sádlo 2 plž
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Houby čerstvé 400 g
  • Mouka hladká 2 plž
  • Bílé víno suché 100 ml
  • Vývar zeleninový 300 ml
  • Smetana ke šlehání 100 ml
  • Sůl
  • Muškátový oříšek
  • Pepř
  • Máslo 2 plž

Příprava

1
Vařené i syrové brambory nastrouhejte na jemném struhadle, vymačkejte vodu, přidejte škrob, osolte, vypracujte těsto a vytvarujte z něj knedlíky o velikosti tenisového míčku. Dejte vařit vodu na knedlíky. Knedlíky obalte v hrubé mouce, vložte je do hrnce s vařící vodou a vařte 30–45 minut.
2
Můžete je podávat rovnou, ale mnohem lepší je nechat je vychladnout, rozkrájet je na menší kousky a opéct je na sádle.
3
Na omáčku rozehřejte v kastrolu máslo a na středním plameni osmahněte šalotku doměkka. Přidejte houby, krátce je osmahněte, zaprašte moukou a opékejte další 2 minuty. Přilijte víno a za občasného míchání ho nechte úplně odpařit.
4
Vlijte horký vývar, přiveďte k varu a vařte asi 15 minut. Nakonec přidejte smetanu a vařte na mírném plameni pár minut do zhoustnutí. Osolte, opepřete a okořeňte muškátovým oříškem. Opečené drbáky zalijte omáčkou a podávejte.
1
Vařené i syrové brambory nastrouhejte na jemném struhadle, vymačkejte vodu, přidejte škrob, osolte, vypracujte těsto a vytvarujte z něj knedlíky o velikosti tenisového míčku. Dejte vařit vodu na knedlíky. Knedlíky obalte v hrubé mouce, vložte je do hrnce s vařící vodou a vařte 30–45 minut.
2
Můžete je podávat rovnou, ale mnohem lepší je nechat je vychladnout, rozkrájet je na menší kousky a opéct je na sádle.
3
Na omáčku rozehřejte v kastrolu máslo a na středním plameni osmahněte šalotku doměkka. Přidejte houby, krátce je osmahněte, zaprašte moukou a opékejte další 2 minuty. Přilijte víno a za občasného míchání ho nechte úplně odpařit.
4
Vlijte horký vývar, přiveďte k varu a vařte asi 15 minut. Nakonec přidejte smetanu a vařte na mírném plameni pár minut do zhoustnutí. Osolte, opepřete a okořeňte muškátovým oříškem. Opečené drbáky zalijte omáčkou a podávejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.