
Kachna na marsale

Náročné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Koření čínské 2 člž
- Mandarinka 1 ks
- Sůl
- Kachna celá 1 ks
- Pepř
- Bobkový list 4 ks
- Česnek 8 strouž.
- Cibule červená 3 ks
- Mrkev 6 ks
- Vývar kuřecí 1 l
- Mouka hladká 3 plž
- Brambory šťouchané
- Bílé víno 100 ml
- Petrželka čerstvá
- Koření čínské 2 člž
- Mandarinka 1 ks
- Sůl
- Kachna celá 1 ks
- Pepř
- Bobkový list 4 ks
- Česnek 8 strouž.
- Cibule červená 3 ks
- Mrkev 6 ks
- Vývar kuřecí 1 l
- Mouka hladká 3 plž
- Brambory šťouchané
- Bílé víno 100 ml
- Petrželka čerstvá
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 180 °C. Z kachny odřízněte všechny přebytečné kousky tuku a kůže. Do kůže na prsou a stehen udělejte ostrým nožem několik zářezů tak, aby se utvořila mřížka. Kachnu uvnitř i vně osolte, opepřete a vetřete do ní koření pěti vůní. Mandarinky rozkrojte napůl a spolu s bobkovým listem je vložte dovnitř kachny. Kachnu dejte na pekáč a pečte ji asi 1 hodinu a 20 minut, během pečení ji přelévejte vypečeným tukem. Pak ji na chvíli vyndejte, do výpeku přidejte česnek, mrkev a cibuli a kachnu na zeleninový základ vraťte. Pečte dalších 40 minut, aby byla krásně zlatá a maso se odlupovalo od kostí. Upečenou kachnu a celé kousky zeleniny vyjměte z pekáče a uchovejte v teple.
- 2Pekáč postavte na plotýnku. Výpek se zbývajícími kousky zeleniny poprašte moukou a osmahněte, odškrabujte přitom připečeniny ode dna. Přilijte marsalu, minutu ji povařte a pak zalijte vývarem. Vařte čtvrt hodiny nebo dokud není šťáva pěkně hustá. Propasírujte ji a podle chuti osolte.
- 3Kachnu naporcuje, podávejte se šťávou a pečenou zeleninou.
- 4Skvělá je s pečenými šťouchanými bramborami.
- 1Předehřejte troubu na 180 °C. Z kachny odřízněte všechny přebytečné kousky tuku a kůže. Do kůže na prsou a stehen udělejte ostrým nožem několik zářezů tak, aby se utvořila mřížka. Kachnu uvnitř i vně osolte, opepřete a vetřete do ní koření pěti vůní. Mandarinky rozkrojte napůl a spolu s bobkovým listem je vložte dovnitř kachny. Kachnu dejte na pekáč a pečte ji asi 1 hodinu a 20 minut, během pečení ji přelévejte vypečeným tukem. Pak ji na chvíli vyndejte, do výpeku přidejte česnek, mrkev a cibuli a kachnu na zeleninový základ vraťte. Pečte dalších 40 minut, aby byla krásně zlatá a maso se odlupovalo od kostí. Upečenou kachnu a celé kousky zeleniny vyjměte z pekáče a uchovejte v teple.
- 2Pekáč postavte na plotýnku. Výpek se zbývajícími kousky zeleniny poprašte moukou a osmahněte, odškrabujte přitom připečeniny ode dna. Přilijte marsalu, minutu ji povařte a pak zalijte vývarem. Vařte čtvrt hodiny nebo dokud není šťáva pěkně hustá. Propasírujte ji a podle chuti osolte.
- 3Kachnu naporcuje, podávejte se šťávou a pečenou zeleninou.
- 4Skvělá je s pečenými šťouchanými bramborami.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.