Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKachna na marsale
Albert logoAlbert logo
  • Kachna na marsale

Kachna na marsale

Kachna na marsale
Náročné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Koření čínské 2 člž
  • Mandarinka 1 ks
  • Sůl
  • Kachna celá 1 ks
  • Pepř
  • Bobkový list 4 ks
  • Česnek 8 strouž.
  • Cibule červená 3 ks
  • Mrkev 6 ks
  • Vývar kuřecí 1 l
  • Mouka hladká 3 plž
  • Brambory šťouchané
  • Bílé víno 100 ml
  • Petrželka čerstvá
  • Koření čínské 2 člž
  • Mandarinka 1 ks
  • Sůl
  • Kachna celá 1 ks
  • Pepř
  • Bobkový list 4 ks
  • Česnek 8 strouž.
  • Cibule červená 3 ks
  • Mrkev 6 ks
  • Vývar kuřecí 1 l
  • Mouka hladká 3 plž
  • Brambory šťouchané
  • Bílé víno 100 ml
  • Petrželka čerstvá

Příprava

1
Předehřejte troubu na 180 °C. Z kachny odřízněte všechny přebytečné kousky tuku a kůže. Do kůže na prsou a stehen udělejte ostrým nožem několik zářezů tak, aby se utvořila mřížka. Kachnu uvnitř i vně osolte, opepřete a vetřete do ní koření pěti vůní. Mandarinky rozkrojte napůl a spolu s bobkovým listem je vložte dovnitř kachny. Kachnu dejte na pekáč a pečte ji asi 1 hodinu a 20 minut, během pečení ji přelévejte vypečeným tukem. Pak ji na chvíli vyndejte, do výpeku přidejte česnek, mrkev a cibuli a kachnu na zeleninový základ vraťte. Pečte dalších 40 minut, aby byla krásně zlatá a maso se odlupovalo od kostí. Upečenou kachnu a celé kousky zeleniny vyjměte z pekáče a uchovejte v teple.
2
Pekáč postavte na plotýnku. Výpek se zbývajícími kousky zeleniny poprašte moukou a osmahněte, odškrabujte přitom připečeniny ode dna. Přilijte marsalu, minutu ji povařte a pak zalijte vývarem. Vařte čtvrt hodiny nebo dokud není šťáva pěkně hustá. Propasírujte ji a podle chuti osolte.
3
Kachnu naporcuje, podávejte se šťávou a pečenou zeleninou.
4
Skvělá je s pečenými šťouchanými bramborami.
1
Předehřejte troubu na 180 °C. Z kachny odřízněte všechny přebytečné kousky tuku a kůže. Do kůže na prsou a stehen udělejte ostrým nožem několik zářezů tak, aby se utvořila mřížka. Kachnu uvnitř i vně osolte, opepřete a vetřete do ní koření pěti vůní. Mandarinky rozkrojte napůl a spolu s bobkovým listem je vložte dovnitř kachny. Kachnu dejte na pekáč a pečte ji asi 1 hodinu a 20 minut, během pečení ji přelévejte vypečeným tukem. Pak ji na chvíli vyndejte, do výpeku přidejte česnek, mrkev a cibuli a kachnu na zeleninový základ vraťte. Pečte dalších 40 minut, aby byla krásně zlatá a maso se odlupovalo od kostí. Upečenou kachnu a celé kousky zeleniny vyjměte z pekáče a uchovejte v teple.
2
Pekáč postavte na plotýnku. Výpek se zbývajícími kousky zeleniny poprašte moukou a osmahněte, odškrabujte přitom připečeniny ode dna. Přilijte marsalu, minutu ji povařte a pak zalijte vývarem. Vařte čtvrt hodiny nebo dokud není šťáva pěkně hustá. Propasírujte ji a podle chuti osolte.
3
Kachnu naporcuje, podávejte se šťávou a pečenou zeleninou.
4
Skvělá je s pečenými šťouchanými bramborami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.