×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Opečené drbáky s houbovou omáčkou

Další recepty a články

Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba -...
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík

Opečené drbáky s houbovou omáčkou

Co budete potřebovat

Na drbáky
1 kg vařených brambor
½ kg syrových brambor
200 g kukuřičného nebo bramborového škrobu
sůl
3–4 hrsti hrubé mouky
2 lžíce sádla na opečení
Na houbovou omáčku
2 lžíce másla
1 šalotka, nakrájená nadrobno
400 g čerstvých hub, očištěných a nakrájených na malé kousky
2 lžíce hladké mouky
100 ml suchého bílého vína
300 ml zeleninového vývaru
100 ml smetany ke šlehání
sůl a čerstvě namletý pepř
špetka muškátového oříšku

Jak na to?

Vařené i syrové brambory nastrouhejte na jemném struhadle, vymačkejte vodu, přidejte škrob, osolte, vypracujte těsto a vytvarujte z něj knedlíky o velikosti tenisového míčku. Dejte vařit vodu na knedlíky. Knedlíky obalte v hrubé mouce, vložte je do hrnce s vařící vodou a vařte 30–45 minut.
Můžete je podávat rovnou, ale mnohem lepší je nechat je vychladnout, rozkrájet je na menší kousky a opéct je na sádle.
Na omáčku rozehřejte v kastrolu máslo a na středním plameni osmahněte šalotku doměkka. Přidejte houby, krátce je osmahněte, zaprašte moukou a opékejte další 2 minuty. Přilijte víno a za občasného míchání ho nechte úplně odpařit.
Vlijte horký vývar, přiveďte k varu a vařte asi 15 minut. Nakonec přidejte smetanu a vařte na mírném plameni pár minut do zhoustnutí. Osolte, opepřete a okořeňte muškátovým oříškem. Opečené drbáky zalijte omáčkou a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Opečené drbáky s houbovou omáčkou

Hlavní chod Náročné Česká Vegetariánské Česká kuchyně Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 4 (17)

Co budete potřebovat

Na drbáky
1 kg vařených brambor
½ kg syrových brambor
200 g kukuřičného nebo bramborového škrobu
sůl
3–4 hrsti hrubé mouky
2 lžíce sádla na opečení
Na houbovou omáčku
2 lžíce másla
1 šalotka, nakrájená nadrobno
400 g čerstvých hub, očištěných a nakrájených na malé kousky
2 lžíce hladké mouky
100 ml suchého bílého vína
300 ml zeleninového vývaru
100 ml smetany ke šlehání
sůl a čerstvě namletý pepř
špetka muškátového oříšku

Jak na to?

Vařené i syrové brambory nastrouhejte na jemném struhadle, vymačkejte vodu, přidejte škrob, osolte, vypracujte těsto a vytvarujte z něj knedlíky o velikosti tenisového míčku. Dejte vařit vodu na knedlíky. Knedlíky obalte v hrubé mouce, vložte je do hrnce s vařící vodou a vařte 30–45 minut.
Můžete je podávat rovnou, ale mnohem lepší je nechat je vychladnout, rozkrájet je na menší kousky a opéct je na sádle.
Na omáčku rozehřejte v kastrolu máslo a na středním plameni osmahněte šalotku doměkka. Přidejte houby, krátce je osmahněte, zaprašte moukou a opékejte další 2 minuty. Přilijte víno a za občasného míchání ho nechte úplně odpařit.
Vlijte horký vývar, přiveďte k varu a vařte asi 15 minut. Nakonec přidejte smetanu a vařte na mírném plameni pár minut do zhoustnutí. Osolte, opepřete a okořeňte muškátovým oříškem. Opečené drbáky zalijte omáčkou a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat