×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Opečené drbáky s houbovou omáčkou

Další recepty a články

Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba -...
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík

Opečené drbáky s houbovou omáčkou

Co budete potřebovat

Na drbáky
1 kg vařených brambor
½ kg syrových brambor
200 g kukuřičného nebo bramborového škrobu
sůl
3–4 hrsti hrubé mouky
2 lžíce sádla na opečení
Na houbovou omáčku
2 lžíce másla
1 šalotka, nakrájená nadrobno
400 g čerstvých hub, očištěných a nakrájených na malé kousky
2 lžíce hladké mouky
100 ml suchého bílého vína
300 ml zeleninového vývaru
100 ml smetany ke šlehání
sůl a čerstvě namletý pepř
špetka muškátového oříšku

Jak na to?

Vařené i syrové brambory nastrouhejte na jemném struhadle, vymačkejte vodu, přidejte škrob, osolte, vypracujte těsto a vytvarujte z něj knedlíky o velikosti tenisového míčku. Dejte vařit vodu na knedlíky. Knedlíky obalte v hrubé mouce, vložte je do hrnce s vařící vodou a vařte 30–45 minut.
Můžete je podávat rovnou, ale mnohem lepší je nechat je vychladnout, rozkrájet je na menší kousky a opéct je na sádle.
Na omáčku rozehřejte v kastrolu máslo a na středním plameni osmahněte šalotku doměkka. Přidejte houby, krátce je osmahněte, zaprašte moukou a opékejte další 2 minuty. Přilijte víno a za občasného míchání ho nechte úplně odpařit.
Vlijte horký vývar, přiveďte k varu a vařte asi 15 minut. Nakonec přidejte smetanu a vařte na mírném plameni pár minut do zhoustnutí. Osolte, opepřete a okořeňte muškátovým oříškem. Opečené drbáky zalijte omáčkou a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Opečené drbáky s houbovou omáčkou

Hlavní chod Náročné Česká Vegetariánské Česká kuchyně Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 4 (16)

Co budete potřebovat

Na drbáky
1 kg vařených brambor
½ kg syrových brambor
200 g kukuřičného nebo bramborového škrobu
sůl
3–4 hrsti hrubé mouky
2 lžíce sádla na opečení
Na houbovou omáčku
2 lžíce másla
1 šalotka, nakrájená nadrobno
400 g čerstvých hub, očištěných a nakrájených na malé kousky
2 lžíce hladké mouky
100 ml suchého bílého vína
300 ml zeleninového vývaru
100 ml smetany ke šlehání
sůl a čerstvě namletý pepř
špetka muškátového oříšku

Jak na to?

Vařené i syrové brambory nastrouhejte na jemném struhadle, vymačkejte vodu, přidejte škrob, osolte, vypracujte těsto a vytvarujte z něj knedlíky o velikosti tenisového míčku. Dejte vařit vodu na knedlíky. Knedlíky obalte v hrubé mouce, vložte je do hrnce s vařící vodou a vařte 30–45 minut.
Můžete je podávat rovnou, ale mnohem lepší je nechat je vychladnout, rozkrájet je na menší kousky a opéct je na sádle.
Na omáčku rozehřejte v kastrolu máslo a na středním plameni osmahněte šalotku doměkka. Přidejte houby, krátce je osmahněte, zaprašte moukou a opékejte další 2 minuty. Přilijte víno a za občasného míchání ho nechte úplně odpařit.
Vlijte horký vývar, přiveďte k varu a vařte asi 15 minut. Nakonec přidejte smetanu a vařte na mírném plameni pár minut do zhoustnutí. Osolte, opepřete a okořeňte muškátovým oříškem. Opečené drbáky zalijte omáčkou a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík

Inspirujte se podobnými recepty