
Odpalované banánky s čerstvým sýrem a uzenou makrelou
Postup přípravy
1. Do hrnce nalijte vodu, mléko a přiveďte k varu. Přidejte máslo a nechte jej rozpustit. Přisypte ½ lžičky soli, mouku a míchejte, dokud nebudete mít hladké lesklé těsto, které takzvaně odpaluje. Je hotové, když se na dně hrnce vytvoří bílá vrstva.
2. Nechte vychladnout a poté vmíchejte vejce. Těsto přendejte do zdobicího sáčku a na plech vyložený pečicím papírem tvořte banánky cca 7 cm dlouhé.
3. Vložte do trouby předehřáté na 210 °C, ihned teplotu snižte na 190 °C a pečte 30 minut, dokud banánky nezezlátnou. Poté vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
4. V misce ušlehejte do pěny čerstvý sýr, smetanu, ½ čajové lžičky soli a špetku pepře. Přidejte najemno nasekané bylinky a naplňte krémem zdobicí sáček.
5. Banánky rozřízněte a naplňte připraveným krémem. Maso makrely vykostěte a opatrně natrhejte na kousky, zakápněte citronovou šťávou a položte vždy kousek na krém, přidejte malou snítku kopru, přiklopte vrchní částí banánku a podávejte.