Odpalované banánky s čerstvým sýrem a uzenou makrelou
Ingredience
60 ml | vody |
60 ml | plnotučného mléka |
50 g | másla |
sůl | |
85 g | hladké mouky |
2 | vejce |
400 g | čerstvého sýra |
80 ml | smetany ke šlehání (31 %) |
pepř | |
1 | snítka čerstvé hladkolisté petržele |
1 | snítka čerstvého kopru |
200 g | uzené makrely |
1 | citron |
Postup přípravy
1. Do hrnce nalijte vodu, mléko a přiveďte k varu. Přidejte máslo a nechte jej rozpustit. Přisypte ½ lžičky soli, mouku a míchejte, dokud nebudete mít hladké lesklé těsto, které takzvaně odpaluje. Je hotové, když se na dně hrnce vytvoří bílá vrstva.
2. Nechte vychladnout a poté vmíchejte vejce. Těsto přendejte do zdobicího sáčku a na plech vyložený pečicím papírem tvořte banánky cca 7 cm dlouhé.
3. Vložte do trouby předehřáté na 210 °C, ihned teplotu snižte na 190 °C a pečte 30 minut, dokud banánky nezezlátnou. Poté vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
4. V misce ušlehejte do pěny čerstvý sýr, smetanu, ½ čajové lžičky soli a špetku pepře. Přidejte najemno nasekané bylinky a naplňte krémem zdobicí sáček.
5. Banánky rozřízněte a naplňte připraveným krémem. Maso makrely vykostěte a opatrně natrhejte na kousky, zakápněte citronovou šťávou a položte vždy kousek na krém, přidejte malou snítku kopru, přiklopte vrchní částí banánku a podávejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY