Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyOdpalované banánky s čerstvým sýrem a uzenou makrelou
Albert logoAlbert logo
  • Odpalované banánky s čerstvým sýrem a uzenou makrelou
Odpalované banánky s čerstvým sýrem a uzenou makrelou

Odpalované banánky s čerstvým sýrem a uzenou makrelou

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Vánoce
Předkrm

Ingredience4 porce

4 porce
  • Mléko plnotučné 60 ml
  • Sůl
  • Voda 60 ml
  • Mouka hladká 85 g
  • Vejce 2 ks
  • Krémový čerstvý sýr 400 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 80 ml
  • Kopr 1 snít.
  • Pepř
  • Petržel hladkolistá 1 snít.
  • Makrela uzená 200 g
  • Citron 1 ks
  • Máslo 50 g
  • Mléko plnotučné 60 ml
  • Sůl
  • Voda 60 ml
  • Mouka hladká 85 g
  • Vejce 2 ks
  • Krémový čerstvý sýr 400 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 80 ml
  • Kopr 1 snít.
  • Pepř
  • Petržel hladkolistá 1 snít.
  • Makrela uzená 200 g
  • Citron 1 ks
  • Máslo 50 g

Příprava

1
Do hrnce nalijte vodu, mléko a přiveďte k varu. Přidejte máslo a nechte jej rozpustit. Přisypte ½ lžičky soli, mouku a míchejte, dokud nebudete mít hladké lesklé těsto, které takzvaně odpaluje. Je hotové, když se na dně hrnce vytvoří bílá vrstva.
2
Nechte vychladnout a poté vmíchejte vejce. Těsto přendejte do zdobicího sáčku a na plech vyložený pečicím papírem tvořte banánky cca 7 cm dlouhé.
3
Vložte do trouby předehřáté na 210 °C, ihned teplotu snižte na 190 °C a pečte 30 minut, dokud banánky nezezlátnou. Poté vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
4
V misce ušlehejte do pěny čerstvý sýr, smetanu, ½ čajové lžičky soli a špetku pepře. Přidejte najemno nasekané bylinky a naplňte krémem zdobicí sáček.
5
Banánky rozřízněte a naplňte připraveným krémem. Maso makrely vykostěte a opatrně natrhejte na kousky, zakápněte citronovou šťávou a položte vždy kousek na krém, přidejte malou snítku kopru, přiklopte vrchní částí banánku a podávejte.
1
Do hrnce nalijte vodu, mléko a přiveďte k varu. Přidejte máslo a nechte jej rozpustit. Přisypte ½ lžičky soli, mouku a míchejte, dokud nebudete mít hladké lesklé těsto, které takzvaně odpaluje. Je hotové, když se na dně hrnce vytvoří bílá vrstva.
2
Nechte vychladnout a poté vmíchejte vejce. Těsto přendejte do zdobicího sáčku a na plech vyložený pečicím papírem tvořte banánky cca 7 cm dlouhé.
3
Vložte do trouby předehřáté na 210 °C, ihned teplotu snižte na 190 °C a pečte 30 minut, dokud banánky nezezlátnou. Poté vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
4
V misce ušlehejte do pěny čerstvý sýr, smetanu, ½ čajové lžičky soli a špetku pepře. Přidejte najemno nasekané bylinky a naplňte krémem zdobicí sáček.
5
Banánky rozřízněte a naplňte připraveným krémem. Maso makrely vykostěte a opatrně natrhejte na kousky, zakápněte citronovou šťávou a položte vždy kousek na krém, přidejte malou snítku kopru, přiklopte vrchní částí banánku a podávejte.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.