
Obrácený švestkový koláč
Obrácený koláč tradičně pečený s jablky nebo hruškami lze obměnit i jiným ovocem. Pro navození atmosféry pozdního léta vyzkoušejte recept se švestkami a fíky. Spojení chuti ovoce, skořice a červeného vína rozpustí veškeré podzimní chmury.

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Dezert
Ingredience
Složení 8 porcí
- Máslo 180 g
- Sádlo 30 g
- Mouka hladká 240 g
- Voda 50 ml
- Sůl
- Švestky 500 g
- Fíky 4 ks
- Zázvor mletý 1/2 člž
- Skořice mletá 1 člž
- Cukr krupicový 160 g
- Červené víno 100 ml
- Cukr vanilkový 1 ks
- Máslo 180 g
- Sádlo 30 g
- Mouka hladká 240 g
- Voda 50 ml
- Sůl
- Švestky 500 g
- Fíky 4 ks
- Zázvor mletý 1/2 člž
- Skořice mletá 1 člž
- Cukr krupicový 160 g
- Červené víno 100 ml
- Cukr vanilkový 1 ks


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.