Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyObrácený koláč s hroznovým vínem
Albert logoAlbert logo
  • Obrácený koláč s hroznovým vínem

Obrácený koláč s hroznovým vínem

Obrácený koláč s hroznovým vínem
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Sváteční
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Voda 60 ml
  • Mouka hladká 180 g
  • Sůl
  • Cukr třtinový 150 g
  • Hroznové víno bílé 400 g
  • Vlašské ořechy 80 g
  • Máslo 120 g
  • Voda 60 ml
  • Mouka hladká 180 g
  • Sůl
  • Cukr třtinový 150 g
  • Hroznové víno bílé 400 g
  • Vlašské ořechy 80 g
  • Máslo 120 g

Příprava

1
Vypracujte těsto ze 160 g mouky, 80 g másla, studené vody a špetky soli. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v chladničce 20 minut odpočinout.
2
V pánvi na zbytku másla zkaramelizujte třtinový cukr. Rozetřete ho na dno připravené dortové formy o velikosti 23 cm. Navrch poklaďte kuličky vína. Mezery vyplňte nahrubo nasekanými ořechy.
3
Pracovní plochu poprašte zbytkem mouky a těsto pomocí válečku vyválejte dokulata do velikosti dortové formy. Hroznové víno jím pak překryjte a okraje zlehka přitlačte. Těsto propíchejte vidličkou, aby mohla během pečení unikat pára. Dortovou formu obalte zespodu alobalem, aby z ní v troubě nevytékal karamel.
4
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 30–40 minut dozlatova. Vyjměte z trouby, nechte 30 minut vychladnout a potom vyklopte na servírovací talíř.
5
Podávejte ještě teplý nebo nechte úplně vychladnout.
1
Vypracujte těsto ze 160 g mouky, 80 g másla, studené vody a špetky soli. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v chladničce 20 minut odpočinout.
2
V pánvi na zbytku másla zkaramelizujte třtinový cukr. Rozetřete ho na dno připravené dortové formy o velikosti 23 cm. Navrch poklaďte kuličky vína. Mezery vyplňte nahrubo nasekanými ořechy.
3
Pracovní plochu poprašte zbytkem mouky a těsto pomocí válečku vyválejte dokulata do velikosti dortové formy. Hroznové víno jím pak překryjte a okraje zlehka přitlačte. Těsto propíchejte vidličkou, aby mohla během pečení unikat pára. Dortovou formu obalte zespodu alobalem, aby z ní v troubě nevytékal karamel.
4
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 30–40 minut dozlatova. Vyjměte z trouby, nechte 30 minut vychladnout a potom vyklopte na servírovací talíř.
5
Podávejte ještě teplý nebo nechte úplně vychladnout.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.