×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Obalovaný kapr
45 minut , Hlavní chod , Snadné , Česká ,

Obalovaný kapr

Co budu potřebovat

2–3 kapří půlky
100–150 ml mléka
citronová šťáva
sůl
hladká mouka
2–3 vejce
strouhanka
olej
skrojky citronu
bramborový salát

Jak na to?

Kapří půlky nakrájejte na jednotlivé porce – filety. Mléko přelijte do širší mísy, přidejte pár kapek citronové šťávy a naložte do něj filety kapra – ztratí svůj rybí zápach. Poté maso vyjměte, důkladně osušte a z obou stran osolte. Pak je obalte v mouce a protáhněte vajíčkem a nakonec obalte ve strouhance. Smažte pomalu v rozpáleném oleji z obou stran. Podávejte se skrojky citronu a bramborovým salátem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Hrachová polévka

    Polévka nad 60 minut
  • Šunka s marmeládovou glazurou

    Hlavní chod nad 60 minut
  • Houbový kuba s praženými ořechy podle babičky

    Vegetariánské 45 minut