Noky s kedlubnovým zelím a slaninou
Co budete potřebovat
Jak na to?
Cibuli oloupejte a nakrájejte. Kedlubny také oloupejte a nastrouhejte nebo nakrájejte na jemné nudličky. Sádlo rozehřejte v kastrolu, přidejte cibuli, kedlubny, poprašte kmínem i solí a lehce osmahněte. Zasypte moukou, podlijte několika lžícemi vody a poduste doměkka; trvá to deset až dvanáct minut. Nakonec zakápněte trochou octa. Mezitím uvařte doměkka bramborové noky. Slaninu pokrájejte na špalíčky, ty vyškvařte nasucho na pánvi, pak vmíchejte kousek másla a minutu opékejte. Noky podávejte se slaninou a zelím, ozdobené majoránkou.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Noky s kedlubnovým zelím a slaninou
Co budete potřebovat
Jak na to?
Cibuli oloupejte a nakrájejte. Kedlubny také oloupejte a nastrouhejte nebo nakrájejte na jemné nudličky. Sádlo rozehřejte v kastrolu, přidejte cibuli, kedlubny, poprašte kmínem i solí a lehce osmahněte. Zasypte moukou, podlijte několika lžícemi vody a poduste doměkka; trvá to deset až dvanáct minut. Nakonec zakápněte trochou octa. Mezitím uvařte doměkka bramborové noky. Slaninu pokrájejte na špalíčky, ty vyškvařte nasucho na pánvi, pak vmíchejte kousek másla a minutu opékejte. Noky podávejte se slaninou a zelím, ozdobené majoránkou.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio