Nekynutý mazanec
Co budete potřebovat
Jak na to?
Předehřejte troubu na 170 °C. Máslo ušlehejte s cukrem do pěny, přidejte vanilkový cukr a ještě minutu šlehejte. Pak k pěně postupně zašlehejte obě vejce, tvaroh, citronovou kůru i šťávu a rum. Zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva a mandle a dodělejte těsto na
moukou posypaném vále tak, aby bylo hebké. Do hotového pak ještě zapracujte rozinky, vytvarujte ho do koule, dejte na pekáč vyložený pečicím papírem a jemně na něj seshora přitlačte. Nožem na povrchu naznačte kříž, mazanec potřete vajíčkem a dejte ho péct. Po půlhodině ho ještě můžete povytáhnout z trouby a potřít mlékem. Dozlatova upečený mazanec nechte vystydnout a nakonec ho bohatě pocukrujte.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Nekynutý mazanec
Co budete potřebovat
Jak na to?
Předehřejte troubu na 170 °C. Máslo ušlehejte s cukrem do pěny, přidejte vanilkový cukr a ještě minutu šlehejte. Pak k pěně postupně zašlehejte obě vejce, tvaroh, citronovou kůru i šťávu a rum. Zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva a mandle a dodělejte těsto na
moukou posypaném vále tak, aby bylo hebké. Do hotového pak ještě zapracujte rozinky, vytvarujte ho do koule, dejte na pekáč vyložený pečicím papírem a jemně na něj seshora přitlačte. Nožem na povrchu naznačte kříž, mazanec potřete vajíčkem a dejte ho péct. Po půlhodině ho ještě můžete povytáhnout z trouby a potřít mlékem. Dozlatova upečený mazanec nechte vystydnout a nakonec ho bohatě pocukrujte.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio