Nejlepší bramboračka
Ingredience
2 | hrsti sušených hub |
50 g | másla |
50 g | mouky |
kostka zeleninového bujonu | |
4 | středně velké brambory, nakrájené na kostky |
2 | mrkve, jedna nakrájená na kolečka, jedna celá |
1 | celý celer, oloupaný a přepůlený |
1 | celá cibule, oloupaná |
1 | menší petržel, oloupaná a nakrájená na kolečka nebo na malé kousky |
sůl | |
pepř | |
majoránka podle chuti | |
2 | stroužky česneku (nemusí být) |
2 | hrsti mraženého hrášku |
Postup přípravy
Houby vložte do kastrůlku a zalijte asi půllitrem vody, chvíli povařte. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a dozlatova na něm opražte mouku; trvá to asi čtyři minuty. Pak jíšku postupně zalijte zhruba litrem a půl studené vody. Důkladně promíchejte, přidejte bujon, brambory a zeleninu. Přilijte houby i s vývarem a přiveďte k varu. Jakmile budou brambory a zelenina měkké (je to otázka deseti, maximálně patnácti minut), vyjměte celer, cibuli i celou mrkev. Kousek celeru pokrájejte a vraťte zpět do polévky, cibuli i celou mrkev vyhoďte. Polévku podle chuti dosolte, opepřete, přidejte majoránku, prolisovaný česnek a hrášek a krátce povařte.
TIP: Sušené houby – mají koncentrovanější chuť a vůni než čerstvé nebo mražené. Zelenina – mrkev, celer a petržel nesmí chybět. Můžete přidat jakoukoli zeleninu ze zahrádky. V případě, že použijete mraženou zeleninu, přisypte ji do hrnce v okamžiku, kdy změknou brambory.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY