×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Nejlepší bramboračka

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Nejlepší bramboračka

Co budete potřebovat

2 hrsti sušených hub
50 g másla
50 g mouky
kostka zeleninového bujonu
4 středně velké brambory, nakrájené na kostky
2 mrkve, jedna nakrájená na kolečka, jedna celá
1 celý celer, oloupaný a přepůlený
1 celá cibule, oloupaná
1 menší petržel, oloupaná a nakrájená na kolečka nebo na malé kousky
sůl
pepř
majoránka podle chuti
2 stroužky česneku (nemusí být)
2 hrsti mraženého hrášku

Jak na to?

Houby vložte do kastrůlku a zalijte asi půllitrem vody, chvíli povařte. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a dozlatova na něm opražte mouku; trvá to asi čtyři minuty. Pak jíšku postupně zalijte zhruba litrem a půl studené vody. Důkladně promíchejte, přidejte bujon, brambory a zeleninu. Přilijte houby i s vývarem a přiveďte k varu. Jakmile budou brambory a zelenina měkké (je to otázka deseti, maximálně patnácti minut), vyjměte celer, cibuli i celou mrkev. Kousek celeru pokrájejte a vraťte zpět do polévky, cibuli i celou mrkev vyhoďte. Polévku podle chuti dosolte, opepřete, přidejte majoránku, prolisovaný česnek a hrášek a krátce povařte.

TIP: Sušené houby – mají koncentrovanější chuť a vůni než čerstvé nebo mražené. Zelenina – mrkev, celer a petržel nesmí chybět. Můžete přidat jakoukoli zeleninu ze zahrádky. V případě, že použijete mraženou zeleninu, přisypte ji do hrnce v okamžiku, kdy změknou brambory.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nejlepší bramboračka

Polévka Snadné Česká
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

2 hrsti sušených hub
50 g másla
50 g mouky
kostka zeleninového bujonu
4 středně velké brambory, nakrájené na kostky
2 mrkve, jedna nakrájená na kolečka, jedna celá
1 celý celer, oloupaný a přepůlený
1 celá cibule, oloupaná
1 menší petržel, oloupaná a nakrájená na kolečka nebo na malé kousky
sůl
pepř
majoránka podle chuti
2 stroužky česneku (nemusí být)
2 hrsti mraženého hrášku

Jak na to?

Houby vložte do kastrůlku a zalijte asi půllitrem vody, chvíli povařte. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a dozlatova na něm opražte mouku; trvá to asi čtyři minuty. Pak jíšku postupně zalijte zhruba litrem a půl studené vody. Důkladně promíchejte, přidejte bujon, brambory a zeleninu. Přilijte houby i s vývarem a přiveďte k varu. Jakmile budou brambory a zelenina měkké (je to otázka deseti, maximálně patnácti minut), vyjměte celer, cibuli i celou mrkev. Kousek celeru pokrájejte a vraťte zpět do polévky, cibuli i celou mrkev vyhoďte. Polévku podle chuti dosolte, opepřete, přidejte majoránku, prolisovaný česnek a hrášek a krátce povařte.

TIP: Sušené houby – mají koncentrovanější chuť a vůni než čerstvé nebo mražené. Zelenina – mrkev, celer a petržel nesmí chybět. Můžete přidat jakoukoli zeleninu ze zahrádky. V případě, že použijete mraženou zeleninu, přisypte ji do hrnce v okamžiku, kdy změknou brambory.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Inspirujte se podobnými recepty