Náš segedín
Ingredience
500 g | vepřového plecka |
3 | lžíce oleje |
3 | cibule, nakrájené nadrobno |
1 | čabajka, nakrájená na kolečka |
1 | lžíce mleté papriky |
sůl a pepř | |
½ | lžičky kmínu |
3 | bobkové listy |
5 | kuliček nového koření |
500 g | kysaného zelí |
3 | lžíce hladké mouky |
Postup přípravy
Maso odblaňte a nakrájejte na kostky. Rozehřejte troubu na 200 °C. Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a zpěňte na něm cibuli. Hned k ní přidejte čabajku a mletou papriku a chvíli opékejte. Přidejte maso, osolte, opepřete a opékejte, až se maso zatáhne. Přidejte kmín, bobkové listy a nové koření.
Kastrol dejte do trouby a 20 minut maso pečte přikryté poklicí, pak teplotu stáhněte na 170 °C a duste asi 1 hodinu, až bude maso krásně měkké. Zatím nakrájejte zelí, dejte ho do hrnce, podlijte trochou vody a uvařte doměkka. Až bude maso hotové, přidejte k němu zelí a na plotně přiveďte k varu. V hrníčku rozmíchejte mouku v 200 ml vody a přilévejte za stálého míchání ke guláši, až bude mít hustotu omáčky. Nechte chvíli provařit. Vyndejte bobkové listy a podávejte s noky nebo s knedlíkem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY