×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Naložené žampiony v oleji

Další recepty a články

Červené papriky nakládané v...
Červené papriky...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Fermentovaná zelenina
Fermentovaná...
Fermentovaná zelenina
Fermentovaná zelenina

Naložené žampiony v oleji

Co budete potřebovat

500 g žampionů
500 ml vody
100 ml červeného vinného octa
1 citron NP Bio
2 lžičky soli
4 stroužky česneku NP Bio
1 hrst hladkolisté petrželky
1 hrst pažitky
2 snítky tymiánu
1 červená chilli paprička
100 ml olivového oleje

Jak na to?

1. Žampiony očistěte, malé přepulte, větší nakrájejte na čtvrtky nebo plátky. V hrnci přiveďte k varu vodu, ocet, šťávu z citronu a sůl. Vsypte žampiony, 5 minut vařte a pak je sceďte.
2. Česnek oloupejte, nakrájejte na plátky, bylinky nadrobno a chilli papričku na kolečka.
3. Do sklenic rovnoměrně rozdělte bylinky, pár plátků česneku a chilli, vložte hrst žampionů a opakujte, dokud není sklenice plná. Nakonec dolijte olejem.
4. Nechte v chladu 2 dny odležet. Spotřebujte do 1 měsíce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Naložené žampiony v oleji

Příloha Snadné Zavařeniny Něco lehkého Veganské Bezlepkové Bez laktózy Bio Bio Magazín 9/2019 Počet porcí: 2x 700 ml
(0)

Co budete potřebovat

500 g žampionů
500 ml vody
100 ml červeného vinného octa
1 citron NP Bio
2 lžičky soli
4 stroužky česneku NP Bio
1 hrst hladkolisté petrželky
1 hrst pažitky
2 snítky tymiánu
1 červená chilli paprička
100 ml olivového oleje

Jak na to?

1. Žampiony očistěte, malé přepulte, větší nakrájejte na čtvrtky nebo plátky. V hrnci přiveďte k varu vodu, ocet, šťávu z citronu a sůl. Vsypte žampiony, 5 minut vařte a pak je sceďte.
2. Česnek oloupejte, nakrájejte na plátky, bylinky nadrobno a chilli papričku na kolečka.
3. Do sklenic rovnoměrně rozdělte bylinky, pár plátků česneku a chilli, vložte hrst žampionů a opakujte, dokud není sklenice plná. Nakonec dolijte olejem.
4. Nechte v chladu 2 dny odležet. Spotřebujte do 1 měsíce.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Fermentovaná zelenina
Fermentovaná zelenina
Fermentovaná zelenina
Fermentovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty