Naložené žampiony v oleji
Ingredience
500 g | žampionů |
500 ml | vody |
100 ml | červeného vinného octa |
1 | citron NP Bio |
2 | lžičky soli |
4 | stroužky česneku NP Bio |
1 | hrst hladkolisté petrželky |
1 | hrst pažitky |
2 | snítky tymiánu |
1 | červená chilli paprička |
100 ml | olivového oleje |
Postup přípravy
1. Žampiony očistěte, malé přepulte, větší nakrájejte na čtvrtky nebo plátky. V hrnci přiveďte k varu vodu, ocet, šťávu z citronu a sůl. Vsypte žampiony, 5 minut vařte a pak je sceďte.
2. Česnek oloupejte, nakrájejte na plátky, bylinky nadrobno a chilli papričku na kolečka.
3. Do sklenic rovnoměrně rozdělte bylinky, pár plátků česneku a chilli, vložte hrst žampionů a opakujte, dokud není sklenice plná. Nakonec dolijte olejem.
4. Nechte v chladu 2 dny odležet. Spotřebujte do 1 měsíce.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY