Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyFilety ze pstruha s citronovými bramborami
Albert logoAlbert logo
  • Filety ze pstruha s citronovými bramborami
Filety ze pstruha s citronovými bramborami

Filety ze pstruha s citronovými bramborami

Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 50 g
  • Pstruh celý 4 ks
  • Sůl
  • Citronová kůra 1 plž
  • Pepř
  • Mouka hladká 45 g
  • Koření ryby 1 plž
  • Olej olivový 160 ml
  • Citron BIO 1 ks
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Brambory typu B 600 g
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Mix listových salátů 100 g
  • Máslo 50 g
  • Pstruh celý 4 ks
  • Sůl
  • Citronová kůra 1 plž
  • Pepř
  • Mouka hladká 45 g
  • Koření ryby 1 plž
  • Olej olivový 160 ml
  • Citron BIO 1 ks
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Brambory typu B 600 g
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Mix listových salátů 100 g

Příprava

1
Ze pstruhů připravte filety. Zařízněte za hlavou až k páteři a seřezávejte filet směrem k ocasu. Postupujte stejně na druhé straně. Zbylé kosti vyndejte pomocí pinzety nebo opatrně rukama. Filety opláchněte, důkladně osušte, osolte a opepřete.
2
Mouku smíchejte s kořením a rybu ve směsi lehce obalte. V pánvi rozehřejte 60 ml oleje s máslem a filety opečte z obou stran. Zakápněte lžící citronové šťávy, stáhněte z ohně a nechte dojít.
3
Oloupané brambory omyjte, pokrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Nastrouhejte kůru z dobře omytého citronu a v misce smíchejte s hořčicí, šťávou z půlky citronu a postupně zašlehávejte zbylý olej. Zálivku promíchejte s bramborami, osolte dle chuti a vmíchejte nasekanou pažitku a kousky citronu pokrájeného na malé klínky.
4
Podávejte s filety a mixem salátů.
1
Ze pstruhů připravte filety. Zařízněte za hlavou až k páteři a seřezávejte filet směrem k ocasu. Postupujte stejně na druhé straně. Zbylé kosti vyndejte pomocí pinzety nebo opatrně rukama. Filety opláchněte, důkladně osušte, osolte a opepřete.
2
Mouku smíchejte s kořením a rybu ve směsi lehce obalte. V pánvi rozehřejte 60 ml oleje s máslem a filety opečte z obou stran. Zakápněte lžící citronové šťávy, stáhněte z ohně a nechte dojít.
3
Oloupané brambory omyjte, pokrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Nastrouhejte kůru z dobře omytého citronu a v misce smíchejte s hořčicí, šťávou z půlky citronu a postupně zašlehávejte zbylý olej. Zálivku promíchejte s bramborami, osolte dle chuti a vmíchejte nasekanou pažitku a kousky citronu pokrájeného na malé klínky.
4
Podávejte s filety a mixem salátů.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 12 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 12 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.