×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Nakládaná mrkev s petrželí

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Nakládaná mrkev s petrželí

Co budete potřebovat

1 l převařené vody
250 ml octa
1 lžíce soli
2 kg mrkve
2 kg petržele
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
2 lžičky nakládacího koření

Jak na to?

1. 1l převařené vody smíchejte s octem a solí. Nálev nechte vychladnout.
2. Očištěnou mrkev a petržel nakrájejte na klínky.
3. Na dno sklenic dejte česnek nakrájený na plátky, bobkový list a koření. Poté natlačte mrkev s petrželí a zalijte připraveným nálevem.
4. Sklenici zavřete a protřepejte. Víčko uvolněte tak, aby netěsnilo, ale přitom zakrývalo obsah. Tak bude proudit vzduch do sklenice.
5. Skladujte 3 dny při stálé teplotě 18–25 °C. Proces je ukončen, jakmile zelenina klesne na dno a ke hladině nestoupají žádné bublinky. Pak sklenice uzavřete víčkem a zavařte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nakládaná mrkev s petrželí

Snadné Česká Bezlepkové Bez laktózy Veganské Vegetariánské Petržel kadeřavá Magazín 1/2019 Počet porcí: 5 sklenic
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1 l převařené vody
250 ml octa
1 lžíce soli
2 kg mrkve
2 kg petržele
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
2 lžičky nakládacího koření

Jak na to?

1. 1l převařené vody smíchejte s octem a solí. Nálev nechte vychladnout.
2. Očištěnou mrkev a petržel nakrájejte na klínky.
3. Na dno sklenic dejte česnek nakrájený na plátky, bobkový list a koření. Poté natlačte mrkev s petrželí a zalijte připraveným nálevem.
4. Sklenici zavřete a protřepejte. Víčko uvolněte tak, aby netěsnilo, ale přitom zakrývalo obsah. Tak bude proudit vzduch do sklenice.
5. Skladujte 3 dny při stálé teplotě 18–25 °C. Proces je ukončen, jakmile zelenina klesne na dno a ke hladině nestoupají žádné bublinky. Pak sklenice uzavřete víčkem a zavařte.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.