×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Nakládaná mrkev s petrželí

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Nakládaná mrkev s petrželí

Co budete potřebovat

1 l převařené vody
250 ml octa
1 lžíce soli
2 kg mrkve
2 kg petržele
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
2 lžičky nakládacího koření

Jak na to?

1. 1l převařené vody smíchejte s octem a solí. Nálev nechte vychladnout.
2. Očištěnou mrkev a petržel nakrájejte na klínky.
3. Na dno sklenic dejte česnek nakrájený na plátky, bobkový list a koření. Poté natlačte mrkev s petrželí a zalijte připraveným nálevem.
4. Sklenici zavřete a protřepejte. Víčko uvolněte tak, aby netěsnilo, ale přitom zakrývalo obsah. Tak bude proudit vzduch do sklenice.
5. Skladujte 3 dny při stálé teplotě 18–25 °C. Proces je ukončen, jakmile zelenina klesne na dno a ke hladině nestoupají žádné bublinky. Pak sklenice uzavřete víčkem a zavařte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nakládaná mrkev s petrželí

Snadné Česká Bezlepkové Bez laktózy Veganské Vegetariánské Petržel kadeřavá Magazín 1/2019 Počet porcí: 5 sklenic
(0)

Co budete potřebovat

1 l převařené vody
250 ml octa
1 lžíce soli
2 kg mrkve
2 kg petržele
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
2 lžičky nakládacího koření

Jak na to?

1. 1l převařené vody smíchejte s octem a solí. Nálev nechte vychladnout.
2. Očištěnou mrkev a petržel nakrájejte na klínky.
3. Na dno sklenic dejte česnek nakrájený na plátky, bobkový list a koření. Poté natlačte mrkev s petrželí a zalijte připraveným nálevem.
4. Sklenici zavřete a protřepejte. Víčko uvolněte tak, aby netěsnilo, ale přitom zakrývalo obsah. Tak bude proudit vzduch do sklenice.
5. Skladujte 3 dny při stálé teplotě 18–25 °C. Proces je ukončen, jakmile zelenina klesne na dno a ke hladině nestoupají žádné bublinky. Pak sklenice uzavřete víčkem a zavařte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty