Nakládaná mrkev s petrželí
Ingredience
1 l | převařené vody |
250 ml | octa |
1 | lžíce soli |
2 kg | mrkve |
2 kg | petržele |
2 | stroužky česneku |
2 | bobkové listy |
2 | lžičky nakládacího koření |
Postup přípravy
1. 1l převařené vody smíchejte s octem a solí. Nálev nechte vychladnout.
2. Očištěnou mrkev a petržel nakrájejte na klínky.
3. Na dno sklenic dejte česnek nakrájený na plátky, bobkový list a koření. Poté natlačte mrkev s petrželí a zalijte připraveným nálevem.
4. Sklenici zavřete a protřepejte. Víčko uvolněte tak, aby netěsnilo, ale přitom zakrývalo obsah. Tak bude proudit vzduch do sklenice.
5. Skladujte 3 dny při stálé teplotě 18–25 °C. Proces je ukončen, jakmile zelenina klesne na dno a ke hladině nestoupají žádné bublinky. Pak sklenice uzavřete víčkem a zavařte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY