×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Nadýchaný dort s jahodami

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Nadýchaný dort s jahodami

Co budete potřebovat

Korpus:
máslo na vymazání formy 6 vajec
180 g cukru krupice
200 g hladké mouky
50 g rozpuštěného másla
Krém:
750 g mascarpone
2 lžíce cukru moučka
200 ml smetany ke šlehání
jahody a moučkový cukr na ozdobení

Jak na to?

Začněte přípravou dortových korpusů. Dortové formy lehce vymažte máslem, dno i boky vyložte pečicím papírem. Vejce s cukrem šlehejte v robotu asi pět minut na nejvyšší rychlost, vznikne hustá pěna. K ní prosejte mouku a opatrně ji do hmoty zapracujte gumovou stěrkou. Nakonec vmíchejte lehce zchladlé máslo.
Těsto rovnoměrně rozdělte do dvou forem a pečte 20–25 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Zda jsou korpusy upečené, zkontrolujte pomocí zapíchnuté špejle. Piškoty vyndejte z formy a nechte zcela vychladnout na mřížce. (Pokud nemáte dvě stejné formy, rozdělte si přípravu těsta nadvakrát.)
Na krém smíchejte mascarpone s cukrem (nepoužívejte robot, krém by příliš zřídl) a po částech zapracujte ušlehanou smetanu. Krémem spojte oba korpusy a potřete vršek dortu. Ozdobte ho jahodami a dejte vychladit. Před podáváním ho můžete lehce zasypat moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nadýchaný dort s jahodami

Snadné Česká Moučníky a koláče Vegetariánské Magazín 5/2017 Počet porcí: dvě dortové formy o průměru 20 cm
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

Korpus:
máslo na vymazání formy 6 vajec
180 g cukru krupice
200 g hladké mouky
50 g rozpuštěného másla
Krém:
750 g mascarpone
2 lžíce cukru moučka
200 ml smetany ke šlehání
jahody a moučkový cukr na ozdobení

Jak na to?

Začněte přípravou dortových korpusů. Dortové formy lehce vymažte máslem, dno i boky vyložte pečicím papírem. Vejce s cukrem šlehejte v robotu asi pět minut na nejvyšší rychlost, vznikne hustá pěna. K ní prosejte mouku a opatrně ji do hmoty zapracujte gumovou stěrkou. Nakonec vmíchejte lehce zchladlé máslo.
Těsto rovnoměrně rozdělte do dvou forem a pečte 20–25 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Zda jsou korpusy upečené, zkontrolujte pomocí zapíchnuté špejle. Piškoty vyndejte z formy a nechte zcela vychladnout na mřížce. (Pokud nemáte dvě stejné formy, rozdělte si přípravu těsta nadvakrát.)
Na krém smíchejte mascarpone s cukrem (nepoužívejte robot, krém by příliš zřídl) a po částech zapracujte ušlehanou smetanu. Krémem spojte oba korpusy a potřete vršek dortu. Ozdobte ho jahodami a dejte vychladit. Před podáváním ho můžete lehce zasypat moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty