×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Nadýchaný dort s jahodami

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Nadýchaný dort s jahodami

Co budete potřebovat

Korpus:
máslo na vymazání formy 6 vajec
180 g cukru krupice
200 g hladké mouky
50 g rozpuštěného másla
Krém:
750 g mascarpone
2 lžíce cukru moučka
200 ml smetany ke šlehání
jahody a moučkový cukr na ozdobení

Jak na to?

Začněte přípravou dortových korpusů. Dortové formy lehce vymažte máslem, dno i boky vyložte pečicím papírem. Vejce s cukrem šlehejte v robotu asi pět minut na nejvyšší rychlost, vznikne hustá pěna. K ní prosejte mouku a opatrně ji do hmoty zapracujte gumovou stěrkou. Nakonec vmíchejte lehce zchladlé máslo.
Těsto rovnoměrně rozdělte do dvou forem a pečte 20–25 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Zda jsou korpusy upečené, zkontrolujte pomocí zapíchnuté špejle. Piškoty vyndejte z formy a nechte zcela vychladnout na mřížce. (Pokud nemáte dvě stejné formy, rozdělte si přípravu těsta nadvakrát.)
Na krém smíchejte mascarpone s cukrem (nepoužívejte robot, krém by příliš zřídl) a po částech zapracujte ušlehanou smetanu. Krémem spojte oba korpusy a potřete vršek dortu. Ozdobte ho jahodami a dejte vychladit. Před podáváním ho můžete lehce zasypat moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nadýchaný dort s jahodami

Snadné Česká Moučníky a koláče Vegetariánské Magazín 5/2017 Počet porcí: dvě dortové formy o průměru 20 cm
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

Korpus:
máslo na vymazání formy 6 vajec
180 g cukru krupice
200 g hladké mouky
50 g rozpuštěného másla
Krém:
750 g mascarpone
2 lžíce cukru moučka
200 ml smetany ke šlehání
jahody a moučkový cukr na ozdobení

Jak na to?

Začněte přípravou dortových korpusů. Dortové formy lehce vymažte máslem, dno i boky vyložte pečicím papírem. Vejce s cukrem šlehejte v robotu asi pět minut na nejvyšší rychlost, vznikne hustá pěna. K ní prosejte mouku a opatrně ji do hmoty zapracujte gumovou stěrkou. Nakonec vmíchejte lehce zchladlé máslo.
Těsto rovnoměrně rozdělte do dvou forem a pečte 20–25 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Zda jsou korpusy upečené, zkontrolujte pomocí zapíchnuté špejle. Piškoty vyndejte z formy a nechte zcela vychladnout na mřížce. (Pokud nemáte dvě stejné formy, rozdělte si přípravu těsta nadvakrát.)
Na krém smíchejte mascarpone s cukrem (nepoužívejte robot, krém by příliš zřídl) a po částech zapracujte ušlehanou smetanu. Krémem spojte oba korpusy a potřete vršek dortu. Ozdobte ho jahodami a dejte vychladit. Před podáváním ho můžete lehce zasypat moučkovým cukrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty