Nadýchaný dort s jahodami
Ingredience
Korpus: | |
---|---|
máslo na vymazání formy 6 vajec | |
180 g | cukru krupice |
200 g | hladké mouky |
50 g | rozpuštěného másla |
Krém: | |
750 g | mascarpone |
2 | lžíce cukru moučka |
200 ml | smetany ke šlehání |
jahody a moučkový cukr na ozdobení |
Postup přípravy
Začněte přípravou dortových korpusů. Dortové formy lehce vymažte máslem, dno i boky vyložte pečicím papírem. Vejce s cukrem šlehejte v robotu asi pět minut na nejvyšší rychlost, vznikne hustá pěna. K ní prosejte mouku a opatrně ji do hmoty zapracujte gumovou stěrkou. Nakonec vmíchejte lehce zchladlé máslo.
Těsto rovnoměrně rozdělte do dvou forem a pečte 20–25 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Zda jsou korpusy upečené, zkontrolujte pomocí zapíchnuté špejle. Piškoty vyndejte z formy a nechte zcela vychladnout na mřížce. (Pokud nemáte dvě stejné formy, rozdělte si přípravu těsta nadvakrát.)
Na krém smíchejte mascarpone s cukrem (nepoužívejte robot, krém by příliš zřídl) a po částech zapracujte ušlehanou smetanu. Krémem spojte oba korpusy a potřete vršek dortu. Ozdobte ho jahodami a dejte vychladit. Před podáváním ho můžete lehce zasypat moučkovým cukrem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY