Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Nádivka s velikonoční šunkou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky

Nádivka s velikonoční šunkou

Co budete potřebovat

10 tukových rohlíků
7 vajec NP Bio
250 ml plnotučného mléka NP Bio
½ lžičky muškátového oříšku
1 lžička soli
pepř
400 g Velikonoční šunky Albert
60 g sádla
1 hrst čerstvé pažitky
2 snítky čerstvé petrželky
½ lžičky prášku do pečiva
10 g másla

Jak na to?

1. Rohlíky nakrájejte na drobné kostičky, vložte je do velké mísy a odložte stranou.

2. Ve druhé misce metličkou vyšlehejte vejce spolu s mlékem, přidejte muškátový oříšek, sůl a pepř. Vajíčkovou směsí přelijte nakrájené kostičky rohlíků a dobře promíchejte, aby nasákly tekutinu.

3. Omytou šunku nakrájejte na kostičky. Rozpalte pánev, vložte sádlo a zprudka kostičky opékejte ze všech stran. Takto připravenou šunku dejte stranou a nechte vychladnout.

4. Do mísy k rohlíkům přidejte opečenou šunku, omyté, nasekané bylinky a prášek do pečiva.

5. Kulatou formu o průměru 23 cm vymažte máslem. Vlijte do ní směs na nádivku a dobře umačkejte do všech krajů. Takto připravenou nádivku pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 22 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nádivka s velikonoční šunkou

Hlavní chod Velmi snadné Chuťovky Velikonoce Magazín 3/2021 Počet porcí: 16
Průměrné hodnocení 4 (16)

Co budete potřebovat

10 tukových rohlíků
7 vajec NP Bio
250 ml plnotučného mléka NP Bio
½ lžičky muškátového oříšku
1 lžička soli
pepř
400 g Velikonoční šunky Albert
60 g sádla
1 hrst čerstvé pažitky
2 snítky čerstvé petrželky
½ lžičky prášku do pečiva
10 g másla

Jak na to?

1. Rohlíky nakrájejte na drobné kostičky, vložte je do velké mísy a odložte stranou.

2. Ve druhé misce metličkou vyšlehejte vejce spolu s mlékem, přidejte muškátový oříšek, sůl a pepř. Vajíčkovou směsí přelijte nakrájené kostičky rohlíků a dobře promíchejte, aby nasákly tekutinu.

3. Omytou šunku nakrájejte na kostičky. Rozpalte pánev, vložte sádlo a zprudka kostičky opékejte ze všech stran. Takto připravenou šunku dejte stranou a nechte vychladnout.

4. Do mísy k rohlíkům přidejte opečenou šunku, omyté, nasekané bylinky a prášek do pečiva.

5. Kulatou formu o průměru 23 cm vymažte máslem. Vlijte do ní směs na nádivku a dobře umačkejte do všech krajů. Takto připravenou nádivku pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 22 minut dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky

Inspirujte se podobnými recepty