×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Mrkvovo–rajčatová polévka s kokosovým mlékem

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Mrkvovo–rajčatová polévka s kokosovým mlékem

Co budete potřebovat

1 lžíce kokosového nebo olivového oleje
1 cibule, nakrájená
2 stroužky česneku, nasekané
1 lžička mleté kurkumy (nemusí být)
10 středních mrkví, očištěných a nakrájených na kolečka
400 g konzervovaných rajčat nebo 5 čerstvých, nakrájených na kousky
sůl a pepř
400 ml kokosového mléka
NA OZDOBU
opečené krutonky a řeřicha

Jak na to?

Na rozehřátém oleji opékejte chvilku cibuli, česnek a kurkumu. Přidejte mrkev a rajčata, promíchejte a nechte ještě chvilku opékat. Zalijte vodou tak, aby byla zelenina ponořená, osolte a opepřete, přikryjte pokličkou a nechte 15–20 minut zvolna vařit, dokud nebude mrkev měkká. Polévku rozmixujte, přidejte kokosové mléko a prohřejte ji. Podle potřeby dochuťte, ozdobte krutonky a řeřichou a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mrkvovo–rajčatová polévka s kokosovým mlékem

Polévka Velmi snadné Magazín 9/2016 Počet porcí: 4-6
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

1 lžíce kokosového nebo olivového oleje
1 cibule, nakrájená
2 stroužky česneku, nasekané
1 lžička mleté kurkumy (nemusí být)
10 středních mrkví, očištěných a nakrájených na kolečka
400 g konzervovaných rajčat nebo 5 čerstvých, nakrájených na kousky
sůl a pepř
400 ml kokosového mléka
NA OZDOBU
opečené krutonky a řeřicha

Jak na to?

Na rozehřátém oleji opékejte chvilku cibuli, česnek a kurkumu. Přidejte mrkev a rajčata, promíchejte a nechte ještě chvilku opékat. Zalijte vodou tak, aby byla zelenina ponořená, osolte a opepřete, přikryjte pokličkou a nechte 15–20 minut zvolna vařit, dokud nebude mrkev měkká. Polévku rozmixujte, přidejte kokosové mléko a prohřejte ji. Podle potřeby dochuťte, ozdobte krutonky a řeřichou a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Inspirujte se podobnými recepty