×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Mrkvovo–rajčatová polévka s kokosovým mlékem

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová...
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka

Mrkvovo–rajčatová polévka s kokosovým mlékem

Co budete potřebovat

1 lžíce kokosového nebo olivového oleje
1 cibule, nakrájená
2 stroužky česneku, nasekané
1 lžička mleté kurkumy (nemusí být)
10 středních mrkví, očištěných a nakrájených na kolečka
400 g konzervovaných rajčat nebo 5 čerstvých, nakrájených na kousky
sůl a pepř
400 ml kokosového mléka
NA OZDOBU
opečené krutonky a řeřicha

Jak na to?

Na rozehřátém oleji opékejte chvilku cibuli, česnek a kurkumu. Přidejte mrkev a rajčata, promíchejte a nechte ještě chvilku opékat. Zalijte vodou tak, aby byla zelenina ponořená, osolte a opepřete, přikryjte pokličkou a nechte 15–20 minut zvolna vařit, dokud nebude mrkev měkká. Polévku rozmixujte, přidejte kokosové mléko a prohřejte ji. Podle potřeby dochuťte, ozdobte krutonky a řeřichou a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mrkvovo–rajčatová polévka s kokosovým mlékem

Polévka Velmi snadné Magazín 9/2016 Počet porcí: 4-6
(0)

Co budete potřebovat

1 lžíce kokosového nebo olivového oleje
1 cibule, nakrájená
2 stroužky česneku, nasekané
1 lžička mleté kurkumy (nemusí být)
10 středních mrkví, očištěných a nakrájených na kolečka
400 g konzervovaných rajčat nebo 5 čerstvých, nakrájených na kousky
sůl a pepř
400 ml kokosového mléka
NA OZDOBU
opečené krutonky a řeřicha

Jak na to?

Na rozehřátém oleji opékejte chvilku cibuli, česnek a kurkumu. Přidejte mrkev a rajčata, promíchejte a nechte ještě chvilku opékat. Zalijte vodou tak, aby byla zelenina ponořená, osolte a opepřete, přikryjte pokličkou a nechte 15–20 minut zvolna vařit, dokud nebude mrkev měkká. Polévku rozmixujte, přidejte kokosové mléko a prohřejte ji. Podle potřeby dochuťte, ozdobte krutonky a řeřichou a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka

Inspirujte se podobnými recepty