Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Moravský vrabec se špenátem a drbáky

Moravský vrabec se špenátem a drbáky

Jídla tradiční české kuchyně nemusejí být vždy jen tučná. Když vrabce uděláte z plece, a nikoliv jen z bůčku, bude mít pořád tu skvělou chuť, pro kterou ho milujeme po celé generace.

Ingredience

450 g vepřové plece
200 g vepřového boku
5 stroužků česneku
sůl
1,5 lžičky kmínu
1 velká cibule
200 ml vývaru
Přílohy [Přílohy]
700 g brambor
2 lžičky soli
2 lžíce bramborového škrobu
2 lžíce sádla
3 stroužky česneku
1 cibule
500 g mraženého listového špenátu
80 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C.
Plec a bůček nakrájené na větší kostky promíchejte s česnekem utřeným se solí a okmínujte. Pekáč vyložte nakrájenou cibulí a na ni navrstvěte maso. Podlijte vývarem a pečte hodinu a půl až dvě. Občas promíchejte a podle potřeby podlijte.
Polovinu brambor na drbáky uvařte a pak nastrouhejte . Zbylé syrové brambory také nastrouhejte a vymačkejte z nich co nejvíce vody.
Osolte dvěma lžičkami soli a propracujte. Kousky o velikosti slepičího vejce poprašte škrobem a vařte 15–20 minut v osolené vodě.
Na sádle opečte česnek a cibuli, přidejte špenát a nechte zvolna dusit. Nakonec přilijte smetanu.

Pomohl vám recept?
2hodnocení4

Další videorecepty