
Moravský vrabec se špenátem a drbáky
Jídla tradiční české kuchyně nemusejí být vždy jen tučná. Když vrabce uděláte z plece, a nikoliv jen z bůčku, bude mít pořád tu skvělou chuť, pro kterou ho milujeme po celé generace.
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Plec a bůček nakrájené na větší kostky promíchejte s česnekem utřeným se solí a okmínujte. Pekáč vyložte nakrájenou cibulí a na ni navrstvěte maso. Podlijte vývarem a pečte hodinu a půl až dvě. Občas promíchejte a podle potřeby podlijte.
Polovinu brambor na drbáky uvařte a pak nastrouhejte . Zbylé syrové brambory také nastrouhejte a vymačkejte z nich co nejvíce vody.
Osolte dvěma lžičkami soli a propracujte. Kousky o velikosti slepičího vejce poprašte škrobem a vařte 15–20 minut v osolené vodě.
Na sádle opečte česnek a cibuli, přidejte špenát a nechte zvolna dusit. Nakonec přilijte smetanu.
Pomohl vám recept?
2hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod