×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Moravský vrabec se špenátem a drbáky

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Moravský vrabec se špenátem a drbáky

Co budete potřebovat

450 g vepřové plece
200 g vepřového boku
5 stroužků česneku
sůl
1,5 lžičky kmínu
1 velká cibule
200 ml vývaru
Přílohy [Přílohy]
700 g brambor
2 lžičky soli
2 lžíce bramborového škrobu
2 lžíce sádla
3 stroužky česneku
1 cibule
500 g mraženého listového špenátu
80 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Plec a bůček nakrájené na větší kostky promíchejte s česnekem utřeným se solí a okmínujte. Pekáč vyložte nakrájenou cibulí a na ni navrstvěte maso. Podlijte vývarem a pečte hodinu a půl až dvě. Občas promíchejte a podle potřeby podlijte.
Polovinu brambor na drbáky uvařte a pak nastrouhejte . Zbylé syrové brambory také nastrouhejte a vymačkejte z nich co nejvíce vody.
Osolte dvěma lžičkami soli a propracujte. Kousky o velikosti slepičího vejce poprašte škrobem a vařte 15–20 minut v osolené vodě.
Na sádle opečte česnek a cibuli, přidejte špenát a nechte zvolna dusit. Nakonec přilijte smetanu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Moravský vrabec se špenátem a drbáky

Hlavní chod Velmi snadné Maso Magazín 10/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (2)
Jídla tradiční české kuchyně nemusejí být vždy jen tučná. Když vrabce uděláte z plece, a nikoliv jen z bůčku, bude mít pořád tu skvělou chuť, pro kterou ho milujeme po celé generace.

Co budete potřebovat

450 g vepřové plece
200 g vepřového boku
5 stroužků česneku
sůl
1,5 lžičky kmínu
1 velká cibule
200 ml vývaru
Přílohy [Přílohy]
700 g brambor
2 lžičky soli
2 lžíce bramborového škrobu
2 lžíce sádla
3 stroužky česneku
1 cibule
500 g mraženého listového špenátu
80 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Plec a bůček nakrájené na větší kostky promíchejte s česnekem utřeným se solí a okmínujte. Pekáč vyložte nakrájenou cibulí a na ni navrstvěte maso. Podlijte vývarem a pečte hodinu a půl až dvě. Občas promíchejte a podle potřeby podlijte.
Polovinu brambor na drbáky uvařte a pak nastrouhejte . Zbylé syrové brambory také nastrouhejte a vymačkejte z nich co nejvíce vody.
Osolte dvěma lžičkami soli a propracujte. Kousky o velikosti slepičího vejce poprašte škrobem a vařte 15–20 minut v osolené vodě.
Na sádle opečte česnek a cibuli, přidejte špenát a nechte zvolna dusit. Nakonec přilijte smetanu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat