Moravský vrabec se špenátem a drbáky
Ingredience
450 g | vepřové plece |
200 g | vepřového boku |
5 | stroužků česneku |
sůl | |
1,5 | lžičky kmínu |
1 | velká cibule |
200 ml | vývaru |
Přílohy [Přílohy] | |
---|---|
700 g | brambor |
2 | lžičky soli |
2 | lžíce bramborového škrobu |
2 | lžíce sádla |
3 | stroužky česneku |
1 | cibule |
500 g | mraženého listového špenátu |
80 ml | smetany ke šlehání |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Plec a bůček nakrájené na větší kostky promíchejte s česnekem utřeným se solí a okmínujte. Pekáč vyložte nakrájenou cibulí a na ni navrstvěte maso. Podlijte vývarem a pečte hodinu a půl až dvě. Občas promíchejte a podle potřeby podlijte.
Polovinu brambor na drbáky uvařte a pak nastrouhejte . Zbylé syrové brambory také nastrouhejte a vymačkejte z nich co nejvíce vody.
Osolte dvěma lžičkami soli a propracujte. Kousky o velikosti slepičího vejce poprašte škrobem a vařte 15–20 minut v osolené vodě.
Na sádle opečte česnek a cibuli, přidejte špenát a nechte zvolna dusit. Nakonec přilijte smetanu.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY