×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Moravský vrabec se špenátem

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Moravský vrabec se špenátem

Co budete potřebovat

1 kg libovějšího vepřového boku
sůl a pepř
kmín
4–6 stroužků česneku, drcených
3 cibule, nakrájené na kostičky
bramborové knedlíky k podávání
NA ŠPENÁT
1 lžíce másla
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku, nakrájeného na plátky
600 g listového špenátu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Maso nakrájejte na stejně velké kousky. Osolte, opepřete, promíchejte s kmínem, česnekem a cibulí. Vložte do pekáče, podlijte vodou a pečte přiklopené hodinu v troubě. Občas promíchejte. Pak odklopte, podle potřeby dolijte vodou a dopečte dozlatova.
Mezitím připravte špenát. Na másle opečte cibuli, přidejte česnek a vhoďte špenát. Nechte ho zavadnout. Podávejte k masu s výpekem s bramborovým knedlíkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Moravský vrabec se špenátem

Hlavní chod Snadné Magazín 9/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

1 kg libovějšího vepřového boku
sůl a pepř
kmín
4–6 stroužků česneku, drcených
3 cibule, nakrájené na kostičky
bramborové knedlíky k podávání
NA ŠPENÁT
1 lžíce másla
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku, nakrájeného na plátky
600 g listového špenátu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Maso nakrájejte na stejně velké kousky. Osolte, opepřete, promíchejte s kmínem, česnekem a cibulí. Vložte do pekáče, podlijte vodou a pečte přiklopené hodinu v troubě. Občas promíchejte. Pak odklopte, podle potřeby dolijte vodou a dopečte dozlatova.
Mezitím připravte špenát. Na másle opečte cibuli, přidejte česnek a vhoďte špenát. Nechte ho zavadnout. Podávejte k masu s výpekem s bramborovým knedlíkem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty