Moravská zelňačka
Ingredience
5 | středně velkých brambor |
500 g | uzeného kolena |
500 g | kysaného zelí |
hrst sušených hub | |
400 g | zakysané smetany |
2 | lžíce hladké mouky |
sůl a pepř podle chuti | |
1 | lžíce másla |
4 | stroužky česneku, prolisované |
Postup přípravy
Na kostičky nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Koleno vařte asi jednu hodinu v papiňáku – také dokud nezměkne. Pak ho oberte od kostí a kůže, maso nakrájejte
a ve zbylém vývaru vařte lehce propláchnuté a pokrájené zelí asi dvacet minut. Přisypte brambory, houby a za stálého míchání přidávejte i zátřepku – což je kysaná smetana
smíchaná s moukou. Vařte dalších dvacet minut. Nakonec přidejte máslo smíchané
s česnekem a sůl s pepřem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY