×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Moravská zelňačka
nad 60 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Česká ,

Moravská zelňačka

Co budu potřebovat

5 středně velkých brambor
500 g uzeného kolena
500 g kysaného zelí
hrst sušených hub
400 g zakysané smetany
2 lžíce hladké mouky
sůl a pepř podle chuti
1 lžíce másla
4 stroužky česneku, prolisované

Jak na to?

Na kostičky nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Koleno vařte asi jednu hodinu v papiňáku – také dokud nezměkne. Pak ho oberte od kostí a kůže, maso nakrájejte
a ve zbylém vývaru vařte lehce propláchnuté a pokrájené zelí asi dvacet minut. Přisypte brambory, houby a za stálého míchání přidávejte i zátřepku – což je kysaná smetana
smíchaná s moukou. Vařte dalších dvacet minut. Nakonec přidejte máslo smíchané
s česnekem a sůl s pepřem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut