Moravská zelňačka
Co budete potřebovat
Jak na to?
Na kostičky nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Koleno vařte asi jednu hodinu v papiňáku – také dokud nezměkne. Pak ho oberte od kostí a kůže, maso nakrájejte
a ve zbylém vývaru vařte lehce propláchnuté a pokrájené zelí asi dvacet minut. Přisypte brambory, houby a za stálého míchání přidávejte i zátřepku – což je kysaná smetana
smíchaná s moukou. Vařte dalších dvacet minut. Nakonec přidejte máslo smíchané
s česnekem a sůl s pepřem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Moravská zelňačka
Co budete potřebovat
Jak na to?
Na kostičky nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Koleno vařte asi jednu hodinu v papiňáku – také dokud nezměkne. Pak ho oberte od kostí a kůže, maso nakrájejte
a ve zbylém vývaru vařte lehce propláchnuté a pokrájené zelí asi dvacet minut. Přisypte brambory, houby a za stálého míchání přidávejte i zátřepku – což je kysaná smetana
smíchaná s moukou. Vařte dalších dvacet minut. Nakonec přidejte máslo smíchané
s česnekem a sůl s pepřem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio