×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špízy z mletého masa s pikantní omáčkou

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka

Špízy z mletého masa s pikantní omáčkou

Tip do kuchyně

 

Tato pochoutka je ideální na grilu. Na recept můžete použít i mleté maso, ze kterého následně vytvoříte tyčinky. Mleté maso můžete ochutit trochou drceného římského kmínu, česneku a oregana, případně solí a pepřem. Zároveň doporučujeme jako přílohu arabský či turecký chléb, který můžete z obou stran taktéž lehce opéct na grilu.

Co budete potřebovat

5 lehce přezrálých rajčat, nakrájených nadrobno
1 chilli paprička, zbavená semen, nasekaná najemno
1 malá červená cibule, velmi jemně nasekaná
3–4 sušená rajčata, nasekaná najemno
1 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané najemno
1 lžíce koriandru, nasekaného najemno
1 lžíce limetové šťávy
3 lžíce olivového oleje
půl lžičky cukru
sůl
2 balení masových tyčinek AQ
slunečnicový olej na smažení

Jak na to?

1) Nejprve si připravte pikantní salsu: Rajčata, chilli, cibuli, sušená rajčata, petrželku, koriandr, limetkovou šťávu, olivový olej a cukr smíchejte v misce dohromady a případně dochuťte solí.
Dejte stranou (klidně i do lednice).

2) Masové tyčinky napíchněte na špejle a opečte 4 minuty z každé strany na troše oleje na grilovací pánvi nebo na grilu, který předtím potřete špekem. Podávejte dohromady s pikantní omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špízy z mletého masa s pikantní omáčkou

Hlavní chod Velmi snadné Mexická Chuťovky Grilování Petržel kadeřavá , Rajče , Chilli paprička Magazín 7/2010
Průměrné hodnocení 1 (1)

Tip do kuchyně

 

Tato pochoutka je ideální na grilu. Na recept můžete použít i mleté maso, ze kterého následně vytvoříte tyčinky. Mleté maso můžete ochutit trochou drceného římského kmínu, česneku a oregana, případně solí a pepřem. Zároveň doporučujeme jako přílohu arabský či turecký chléb, který můžete z obou stran taktéž lehce opéct na grilu.

Co budete potřebovat

5 lehce přezrálých rajčat, nakrájených nadrobno
1 chilli paprička, zbavená semen, nasekaná najemno
1 malá červená cibule, velmi jemně nasekaná
3–4 sušená rajčata, nasekaná najemno
1 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané najemno
1 lžíce koriandru, nasekaného najemno
1 lžíce limetové šťávy
3 lžíce olivového oleje
půl lžičky cukru
sůl
2 balení masových tyčinek AQ
slunečnicový olej na smažení

Jak na to?

1) Nejprve si připravte pikantní salsu: Rajčata, chilli, cibuli, sušená rajčata, petrželku, koriandr, limetkovou šťávu, olivový olej a cukr smíchejte v misce dohromady a případně dochuťte solí.
Dejte stranou (klidně i do lednice).

2) Masové tyčinky napíchněte na špejle a opečte 4 minuty z každé strany na troše oleje na grilovací pánvi nebo na grilu, který předtím potřete špekem. Podávejte dohromady s pikantní omáčkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka

Inspirujte se podobnými recepty