Krůtí závitky s tvarůžky a čočkovým salátem
Spojení krůtího masa s Olomouckými tvarůžky a čočkovým salátem je ukázkovou variantou dietního jídelníčku, který na talíři krásně vypadá a výborně chutná. Olomoucké tvarůžky mají mimořádně nízký obsah tuku a přitom jsou bohatým zdrojem bílkovin.

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Bezlepkové
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Krůtí prsní řízky 600 g
- Olomoucké tvarůžky 126 g
- Šunka bezlepková 4 plát.
- Olej olivový 4 plž
- Sůl
- Čočka černá 100 g
- Pepř
- Batáty 1 ks
- Cibule červená 1 ks
- Řapíkatý celer 2 řap.
- Jablečný ocet 1 plž
- Hořčice dijonská 1 plž
- Česnek 1 strouž.
- Med 1 člž
- Krůtí prsní řízky 600 g
- Olomoucké tvarůžky 126 g
- Šunka bezlepková 4 plát.
- Olej olivový 4 plž
- Sůl
- Čočka černá 100 g
- Pepř
- Batáty 1 ks
- Cibule červená 1 ks
- Řapíkatý celer 2 řap.
- Jablečný ocet 1 plž
- Hořčice dijonská 1 plž
- Česnek 1 strouž.
- Med 1 člž
Příprava
- 1Krůtí prsa nakrájejte na 4 plátky, každý vložte pod kus potravinářské fólie a hladkou stranou paličky na maso rozklepejte. Tvarůžky nakrájejte na plátky. Na rozklepané maso položte plátek šunky, tvarůžek, zaviňte a spojte párátkem.
- 2Závitky potřete 2 lžícemi olivového oleje, osolte, opepřete, prudce opečte na pánvi, vložte do pekáče a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
- 3Čočku uvařte dle návodu na obalu.
- 4Batáty oloupejte, nakrájejte na tenké hranolky a vložte do osolené vroucí vody. Vařte pod pokličkou 8 minut, sceďte a vložte do jedné mísy s uvařenou čočkou.
- 5Oloupanou cibuli a celer nakrájejte na tenké proužky a česnek nasekejte na velmi drobno.
- 6Na dresink smíchejte zbylý olej, ocet, dijonskou hořčici a med. Zeleninu přidejte k čočkové směsi, promíchejte s dresinkem a podávejte s upečenými závitky.
- 1Krůtí prsa nakrájejte na 4 plátky, každý vložte pod kus potravinářské fólie a hladkou stranou paličky na maso rozklepejte. Tvarůžky nakrájejte na plátky. Na rozklepané maso položte plátek šunky, tvarůžek, zaviňte a spojte párátkem.
- 2Závitky potřete 2 lžícemi olivového oleje, osolte, opepřete, prudce opečte na pánvi, vložte do pekáče a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
- 3Čočku uvařte dle návodu na obalu.
- 4Batáty oloupejte, nakrájejte na tenké hranolky a vložte do osolené vroucí vody. Vařte pod pokličkou 8 minut, sceďte a vložte do jedné mísy s uvařenou čočkou.
- 5Oloupanou cibuli a celer nakrájejte na tenké proužky a česnek nasekejte na velmi drobno.
- 6Na dresink smíchejte zbylý olej, ocet, dijonskou hořčici a med. Zeleninu přidejte k čočkové směsi, promíchejte s dresinkem a podávejte s upečenými závitky.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.







