Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Mini hovězí Wellington se špenátem a ricottou

Mini hovězí Wellington se špenátem a ricottou

Ingredience

40 g másla
2 lžíce slunečnicového oleje
1 šalotka
500 g baby špenátu
200 g ricotty
1 snítka čerstvého tymiánu
sůl
pepř
600 g hovězího zadního
1 lžíce dijonské hořčice
2 listová těsta rozválená
6 plátků parmské šunky
1 vejce

Postup přípravy

1. Ve velké pánvi rozehřejte 20 g másla a lžíci oleje. Přidejte nadrobno pokrájenou šalotku a chvíli restujte. Přidejte špenát a míchejte do zavadnutí. Vmíchejte ricottu, tymián a dochuťte solí a pepřem. Dejte stranou.
2. Hovězí maso osušte papírovou utěrkou a pokrájejte na 6 stejně velkých kostek. Maso osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olej a maso ze všech stran opečte dozlatova. Přikryjte a dejte stranou odpočinout. Nakonec lehce potřete dijonskou hořčicí.
3. Na potravinovou fólii položte plátek šunky a potřete ho tenkou vrstvou špenátové směsi. Doprostřed položte maso a obalte šunkou. Upevněte fólii a dejte na 15 minut do mrazáku.
4. Listové těsto rozkrájejte na 6 stejně velkých čtverců. Z masa odstraňte fólii a položte na čtverec. Svrchu přikryjte stejně velkým vykrojeným dílem z druhého balení těsta. Pomocí vidličky těsta spojte tak, aby bylo maso kompletně zabalené. Přečnívající těsto můžete odstranit.
5. Maso položte na plech vyložený pečicím papírem. Těsto můžete jemně naříznout, tak aby se neprotrhlo. Potřete vaječným žloutkem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na 10 minut. Poté zvyšte teplotu na 220 °C a pečte dalších 10 minut dozlatova.

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty