
Krkovice piri piri

Snadné
31-45 minut
5/5
Grilování
Ingredience
Složení 1 porcí
- Tymián čerstvý 3 snít.
- Česnek 4 strouž.
- Sůl
- Paprika mletá uzená 1 člž
- Vepřová krkovice na plátky 4 ks
- Rajče 4 ks
- Chilli paprička 6 ks
- Cibule červená 2 ks
- Pepř
- Chilli paprička jalapeňo sterilovaná 200 g
- Vinný červený ocet
- Olej olivový
- Chilli paprička jalapeňo
- Koriandr čerstvý
- Tymián čerstvý 3 snít.
- Česnek 4 strouž.
- Sůl
- Paprika mletá uzená 1 člž
- Vepřová krkovice na plátky 4 ks
- Rajče 4 ks
- Chilli paprička 6 ks
- Cibule červená 2 ks
- Pepř
- Chilli paprička jalapeňo sterilovaná 200 g
- Vinný červený ocet
- Olej olivový
- Chilli paprička jalapeňo
- Koriandr čerstvý
Příprava
- 1Do hmoždíře dejte lístky tymiánu, 1 oloupaný stroužek česneku, papriku a špetku soli. Roztlučte na pastu a tu pak nařeďte 2 lžícemi olivového oleje. Marinádou potřete maso a nechte ho pod potravinářskou fólií aspoň 2 hodiny odležet.
- 2Rozehřejte gril. Rozčtvrťte cibule i se slupkou, přepulte větší rajčata a spolu s chilli papričkami a neoloupanými stroužky česneku rozložte na hliníkový grilovací tácek, aby zelenina nepropadávala, a 5–10 minut grilujte. Na piri piri omáčku oloupejte česnek a cibuli a vložte do mixéru. Přidejte ostatní zeleninu, zakápněte vinným octem, olivovým olejem a promixujte dohladka, podle potřeby můžete přidat trochu vody. Osolte a opepřete podle chuti. Na grilu nyní opečte maso, trvá to asi 5 minut z každé strany. Na salsu sceďte papričky a rozmixujte je s trochou nálevu. Přidejte koriandrové lístky do mixéru, přilijte trochu olivového oleje a rozmixujte dohladka. Podávejte k masu spolu s piri piri omáčkou.
- 1Do hmoždíře dejte lístky tymiánu, 1 oloupaný stroužek česneku, papriku a špetku soli. Roztlučte na pastu a tu pak nařeďte 2 lžícemi olivového oleje. Marinádou potřete maso a nechte ho pod potravinářskou fólií aspoň 2 hodiny odležet.
- 2Rozehřejte gril. Rozčtvrťte cibule i se slupkou, přepulte větší rajčata a spolu s chilli papričkami a neoloupanými stroužky česneku rozložte na hliníkový grilovací tácek, aby zelenina nepropadávala, a 5–10 minut grilujte. Na piri piri omáčku oloupejte česnek a cibuli a vložte do mixéru. Přidejte ostatní zeleninu, zakápněte vinným octem, olivovým olejem a promixujte dohladka, podle potřeby můžete přidat trochu vody. Osolte a opepřete podle chuti. Na grilu nyní opečte maso, trvá to asi 5 minut z každé strany. Na salsu sceďte papričky a rozmixujte je s trochou nálevu. Přidejte koriandrové lístky do mixéru, přilijte trochu olivového oleje a rozmixujte dohladka. Podávejte k masu spolu s piri piri omáčkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.