Mexická cibulová polévka
Ingredience
1 kg | červené cibule |
1 | lžíce másla |
1 | lžíce olivového oleje |
špetka římského kmínu | |
1 | litr drůbežího nebo zeleninového vývaru |
300 g | rajčat |
1 | chilli paprička |
1 | vejce |
sůl, pepř | |
krajíčky pečiva | |
100 g | strouhaného sýru Cheddar |
hrst hladkolisté petrželky | |
hrst čerstvého koriandru |
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. V hrnci rozehřejte máslo s olivovým olejem, stáhněte teplotu a začněte pomalu restovat cibuli. Posypte římským kmínem a za občasného míchání pozvolna opékejte 15–20 minut.
Zalijte vývarem, přidejte nakrájená rajčata a chilli papričku, přiklopte pokličkou a vařte dalších 10 minut. Nakonec do polévky zamíchejte rozšlehané vajíčko a nechte už jen přejít varem. Dochuťte solí a pepřem.
Krajíčky pečiva posypte strouhaným sýrem a nechte zapéct v mikrovlnné troubě nebo na pánvi pod pokličkou. Na závěr do polévky přidejte nasekanou petrželku a koriandr.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY