×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Meruňkové kuře s pečeným bramborem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Meruňkové kuře s pečeným bramborem

Co budete potřebovat

3/4 kg brambor
sůl
pepř
4 kuřecí prsa
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
500 ml drůbežího vývaru
2–3 lžíce meruňkové marmelády
3 lžičky tymiánových lístků

Jak na to?

Brambory oloupejte a dejte vařit do osolené vody. Kuřecí prsa lehce naklepejte, osolte a opepřete. V hlubší pánvi je na 1 lžíci olivového oleje zprudka osmahněte. Vyjměte
a nechte v teple. Do pánve nasypte cibuli, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Pak přidejte meruňkovou marmeládu, promíchejte a vařte do zhoustnutí. Uvařené brambory sceďte, přendejte do pekáčku, posypte 2 lžičkami tymiánu a zakápněte olivovým olejem. Dejte péct pod gril dozlatova, nebo pečte půl hodiny na 200 °C. Omáčku dochuťte solí a pepřem,
vložte maso a posypte zbylým tymiánem. Nechte prohřát. Poté podávejte společně s bramborami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Meruňkové kuře s pečeným bramborem

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 6/2012
(0)

Co budete potřebovat

3/4 kg brambor
sůl
pepř
4 kuřecí prsa
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
500 ml drůbežího vývaru
2–3 lžíce meruňkové marmelády
3 lžičky tymiánových lístků

Jak na to?

Brambory oloupejte a dejte vařit do osolené vody. Kuřecí prsa lehce naklepejte, osolte a opepřete. V hlubší pánvi je na 1 lžíci olivového oleje zprudka osmahněte. Vyjměte
a nechte v teple. Do pánve nasypte cibuli, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Pak přidejte meruňkovou marmeládu, promíchejte a vařte do zhoustnutí. Uvařené brambory sceďte, přendejte do pekáčku, posypte 2 lžičkami tymiánu a zakápněte olivovým olejem. Dejte péct pod gril dozlatova, nebo pečte půl hodiny na 200 °C. Omáčku dochuťte solí a pepřem,
vložte maso a posypte zbylým tymiánem. Nechte prohřát. Poté podávejte společně s bramborami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat