Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDomácí pikantní utopenci
Albert logoAlbert logo
  • Domácí pikantní utopenci

Domácí pikantní utopenci

Utopenci patří neodmyslitelně na lístek tradičních českých hospůdek jako chuťovka k pivu. Vyzkoušejte je tentokrát domácí a překvapíte kamarády třeba u sledování fotbalu.
Domácí pikantní utopenci
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Předkrm

Ingredience

Složení
15 porcí
  • Špekáčky 15 ks
  • Hořčice plnotučná 7 člž
  • Pepř
  • Paprika mletá pálivá 4 plž
  • Beraní rohy 15 ks
  • Chilli paprička 7 ks
  • Cibule 4 ks
  • Kvasný ocet 400 ml
  • Sůl
  • Špekáčky 15 ks
  • Hořčice plnotučná 7 člž
  • Pepř
  • Paprika mletá pálivá 4 plž
  • Beraní rohy 15 ks
  • Chilli paprička 7 ks
  • Cibule 4 ks
  • Kvasný ocet 400 ml
  • Sůl
Alergeny
  • Hořčice a výrobky z níHořčice a výrobky z ní
  • Příprava

    1
    Ze všech špekáčků sloupněte střívko a podélně je nařízněte. Vnitřky vymažte hořčicí, vysypte pepřem a paprikou a vyložte nakrájenými kolečky ze dvou cibulí.
    2
    Poté je spolu s nakrájenými kolečky ze 2 cibulí, všemi kozími rohy, 7 kusy chilli papriček a kuličkami pepře vyskládejte do přibližně čtyřlitrové sklenice.
    3
    V hrnci smíchejte 400 ml octa s 300 ml vody a nechte projít varem. Lák dosolte a zalijte jím špekáčky.
    4
    Takto naložené utopence nechte odležet v lednici přibližně 5 dní. Získáte tak skvěle uleželé utopence, lepší než v místní hospůdce. Podávejte s chlebem a doplněné třeba o nakládanou zeleninu. Dobrou chuť.
    1
    Ze všech špekáčků sloupněte střívko a podélně je nařízněte. Vnitřky vymažte hořčicí, vysypte pepřem a paprikou a vyložte nakrájenými kolečky ze dvou cibulí.
    2
    Poté je spolu s nakrájenými kolečky ze 2 cibulí, všemi kozími rohy, 7 kusy chilli papriček a kuličkami pepře vyskládejte do přibližně čtyřlitrové sklenice.
    3
    V hrnci smíchejte 400 ml octa s 300 ml vody a nechte projít varem. Lák dosolte a zalijte jím špekáčky.
    4
    Takto naložené utopence nechte odležet v lednici přibližně 5 dní. Získáte tak skvěle uleželé utopence, lepší než v místní hospůdce. Podávejte s chlebem a doplněné třeba o nakládanou zeleninu. Dobrou chuť.

    Hodnocení

    Pomohl vám recept?
    Ohodnoťte jak vám chutnal
    • Jak udělat utopence zdravější
      Při výběru základní suroviny „špekáčků“ se snažte vybírat výrobky s obsahem minimálně 80 % masa. Nebojte se udělat utopence z kvalitní šunky.
    • Co byste o špekáčcích měli vědět
      Označení „špekáček“ pro nás spotřebitele znamená, že podíl masa ve výrobku bude minimálně 40 % a tuku 45 %. Do tohoto výrobku nesmí být použito strojově oddělené maso. Proto se při výběru špekáčků řiďte etiketami.
    Uložte si ingredience pro váš další nákup
    Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

    Aktuální letáky

    Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

    Platný ještě 6 dní

    Od 24.07.2024 do 30.07.2024

    Platný ještě 6 dní

    Od 24.07.2024 do 30.07.2024

    Platný ještě 6 dní

    Od 17.07.2024 do 30.07.2024

    Platný ještě 13 dní

    Od 24.07.2024 do 06.08.2024

    Prohlížet letáky

    Legenda zkratek

     kus ks   špetka špet. 
     lžíce plž  svazek svaz.
     lžička člž  plátek plát.
     hrst hrs.  hrnek hrn.
     stroužek strouž.   řapík řap. 
      snítka snít.   kopeček kop. 

     

    Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.